spiritsofafrica foto04

Zuid-Afrikaanse Pindasoep

Zuid-Afrikaanse PindasoepIngredi├źnten:

2 kippen- of kruidenbouillontabletten,
1 ui,
1 kleine courgette,
2 aardappelen,
2 eetl. tomatenpuree,
3 volle eetl. pindakaas,
1 theel. tijm,
1 theel. chilipoeder,
1 theel. gemberpoeder,
1 l. water,
zout en peper naar smaak.

 

Bereiding:

Pel de ui en snipper hem fijn. Roer in een pan de pindakaas met de tomatenpuree en 1 dl. water tot een glad mengsel.
Verkruimel de bouillontabletten erbij en doe de ui, gemberpoeder, chilipoeder en de tijm erbij.
Roer nog 9 dl. water erdoor.
Breng dit mengsel al roerend aan de kook en laat de pindabouillon ca. 10 min. zachtjes koken.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in blokjes, snijd ook de courgette in blokjes.
Doe dit alles bij de bouillon en laat de soep nog ca. 10 min. zacht koken. Naar smaak zout en peper toevoegen.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter