spiritsofafrica foto04

Zuid-Afrika 2012

Het wordt een lange dag. Onze vlucht naar Nederland vertrekt om half 12 vanavond. Heel wat uurtjes te overbruggen! Onze tassen en koffers zijn ingepakt en beduidend zwaarder als op de eerste dag. Met moeite gaat het nog in de kofferbak van onze auto. We nemen afscheid van Franschhoek. Het was hier goed toeven.

We rijden terug naar Kaapstad om nog een beetje rond te slenteren over de Waterfront en onze laatste Rands op te maken aan nog een paar zinvolle en minder zinvolle cadeautjes voor het thuisfront. We eten nog een laatste keer bij Quay-Four en drinken nog een glaasje wijn bij H.

Als we Kaapstad verlaten, werpen we nog een laatste blik op de tafelberg die langzaam kleurt in de ondergaande zon en dan is onze vakantie voorbij.

Het inleveren van de auto verloopt soepel en binnen een half uur staan we in de hal van de Capetown International Airport. De dame aan de incheck balie hebben we al eens ontmoet. Iedere gram overgewicht moet verwijderd of extra ingechecked worden. Per koffer wordt ongeveer 10 tot 15 minuten besteed. Als wij aan de beurt zijn gaan er net twee ander loketten open en we wissen onze confrentatie met deze zeer plichtsbewuste dame. Tien minuten later zijn onze koffers ingechecked en staan we bij de douane.

Hier werkt de broer van de dame aan de incheckbalie. Mijn fototas wordt helemaal doorgelicht. Alle aparatuur moet er uit om te kijken of er misschien nog iets in de dubbele bodem zit. Als alles weer ingepakt is kunnen we verder.

Om half twaalf gaat onze vlucht. Als we opstijgen zien we de oranje lichtjes van Kaapstad onder ons verdwijnen en ons afscheid van Afrika is een feit. Samen met de lichtjes, laten we ook de hartelijkheid, de gastvrijheid en de warmte van Zuid-Afrika achter ons. Het was mooi, heel mooi!

Kaapstad, 13 november,
Buiten gaan de lichtjes langzaam uit en vliegen we de Nederlandse koude tegemoet.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter