spiritsofafrica foto04

by GuusQ

Goedenmiddag thuisblijvers!

 

We zijn inmiddels al aan onze vijfde dag. De uitgebreide reisverslagen zal ik terzijnertijd publiceren. Nu houd ik het wat korter.

 

Dag 1 - Aankomst in Windhoek.
In Windhoek hebben we onze auto opgehaald en overnacht in Vila Verdi. Onze kamer in Vila Verdi was sober maar voldoende, De rest van de Vila was echter zeer sfeervol. De keuken was uitstekend! Met name van het voorgerecht, slakken in een sausje van blauwschimmelkaas en uien heeft mij zeer goed gesmaakt. (Piet!!) Gezeten oder een rieten dak en voorzien van candellight hebben we hier onze maaltijd genoten.

Dag 2 - Vertrek naar Kalahari Bagatelle Game Lodge.
Vertrek om 10:00uur Het vertrek verliep voorspoedig, tot 7km buiten Windhoek. Hier werden we aangehouden door een zeer vriendelijke en correcte politieagent. Deze probeerde ons in gebrekkig Engels duidelijk te maken dat onze auto "expired" was. M.a.w. de wegenbelasting was maar betaald tot 1 augustus 2006. Na een half uur schrijven hadden we een bekeuring van 300 NDollar. (ongeveer 40 Euro!). We werden echter geadviseerd kontakt op te nemen met de autoverhuurder. Om 11:00 uur waren we weer terug in Windhoek bij de autoverhuurder, die niet erg verast was van ons verhaal. Om een lang verhaal kort te maken. Om 12:30 waren we weer onderweg met een andere auto. Deze auto zouden we op ons eerstvolgende bestemming omgeruild krijgen. We zijn benieuwd ...
Aankomst in de lodge. Fantastisch! Geweldig landschap en geweldige atmosfeer. 's Avonds bij het kampvuur o.a. sprinbok en Oryx gegeten. Veronika at vis.

Dag 3 - Game drive's
's Morgens vroeg opgestaan om deel te nemen aan de eerste game-drive. Het landschap is hier overweldigend. Uitgestrekte weiden met goudgeel gras, afgewisseld met rode zandduinnen en omringd door een helder blauwe hemel.
(B30 voor insiders onder jullie ...!) In deze omgeving zijn er geen leeuwen en olifanten. Wel een hoop klein wild, veel vogels en heel veel antilopen. Met name Springbok, Oryx en Kudu's ...
's Middags ruzzie gemaakt met de autoverhuurder die ons bij nader inzien toch in de vervangende auto wilde laten verder reizen. Dit was voor ons geen optie omdat deze auto veel minder comfortabeler was als de eerste auto. Daarnaast had deze auto bijna 90.000 km op de teller. In Namibie is een auto dan ver op. Er wordt beloofd er alles aan te doen om voor ons een goede auto te regelen.
's Avonds met de Jeep een "sun-downer" tour gemaakt. Weer veel gezien onderweg en de ondergang van de zon bijna gemist vanwege een prachtige kudde Kudu's. We hadden allebei het idee in de achtbaan te zitten. We hebben nl. alle zandduinnen met een behoorlijke snelheid moeten op rijden vanwege het rulle zand. Uitzicht was hier weer geweldig. (Zelfs Veronika werd er stil van ;-)  maar Guus ook hoor...)
Avondeten: Springbok, gevulde oryx en vis. Alleen op een andere manier klaar gemaakt. Wijn: Chateau Libertas.

Dag 4 - Game drives en derde auto.
De dagindeling was vrijwel het zelfde als gisteren. 's Morgens vroeg op pad en 's middags relaxen. Er was gebeld met de mededeling dat we onze eerste auto weer terug zouden krijgen en dat er om 11:00 uur uit Windhoek werd vertrokken ...
's Avonds, late namiddag zijn we een aantal cheetah's gaan voeren. Dit was nogal spectaculair. Om 18:15 klaar voor de zonsondergang.
Tot onze verbazing komt op dit moment onze auto aan rijden. Het is echter niet dezelfde als die we zondag afgehaald hadden. Desondanks toch besloten om met deze derde auto verder te gaan.
Tijdens het genot van de ondergaande zon met in elke hand een drankje, wordt in de verte, op ongeveer 25km, een bosbrand gesignaleerd. De lokale bevolking incl. mensen van onze lodge zijn nog tot 02:00 uur bezig geweest met blussen.
Het avondeten was ook vandaag weer uit de kunst. Kip-kebab en wild goulash(ornyx) ...

Dag 5 - Aankomst in Keetmanshoop.
Na het ontbijt vertrokken ricting Keetmanshoop. De 220 km hebben we binnen drie en half uur afgelegd, over grotendeels zeer goede wegen.
Aankomst in het Canyon-Hotel. De eerste indruk: kamer is proper maar erg sober. rest van hotel ziet er wel sfeervol uit.
Nu zitten we midden in de "stad"in een internetcafeetje en schrijven dit bericht ...

Groetjes,
Veronika en Guus.

Keetmanshoop, 14 september. Buiten schijnt de zon en heeft het 31 graden.


 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter