spiritsofafrica foto04

Goedenavond Waterlanders,
 

Volgens onze berichten regent het bij jullie ..., bij ons lekker niet! Het is alweer 31 graden en de Namibieres lopen hier met een dikke winterjas aan!
Ongelofelijk....

 

Dag 6 - Keetmanshoop.
Kokerbomen en een speeltuin voor reuzen.
Vandaag hebben we de omgeving van Keetmanshoop verkend. We hebben het Kokerbomenwoud bezocht en de Giant's Playground. Een geweldige beleving. Net een grote speelkamer voor Reuzen waar alle blokkedozen zijn blijven liggen. Deze blokkendozen zijn grote blokken Dolarit die in de loop der eeuwen aan het opervlak gekomen zijn. Ook henne we Gijs Steenbruggen nog bezocht die in de end of nowhere een farm heeft waar veel mooie fossielen gevonden zijn. Ook staan hier de mooiste kokerbomen. Deze man is zo trots en enthousiast over zijn bezittingen dat het bijna aanstekelijk werkt.

Dag 7 - Keetmanshoop.
Omdat onze route op het laatste moment gewijzigd is en we vanuit de Grand View Lodge niets kunnen ondernemen, zijn we vandaag op weg gegaan naar de Heetwaterbronnen helemaal ten zuiden van de Fish River Canyon. Deze heetwaterbronnen worden de Ai-Ais genoemd waarschijnlijk omdat de eerste ervaring met het hete water nogal pijnlijk was .. ;-)
Verder door de Canyon gereden hebben we diverse prachtige uitzichten mogen meemaken.

Dag 8 - Grand View Lodge.
Een dag met veel indrukken en ervaringen.
De tocht die we gemaakt hebben om ons doel te bereiken hat hoogtepunten maar ook dieptepunten. Op de laatste 20 km van deze tour is, zo blijkt na gesprekken met mede gasten, menig touroperator en reisagent verwenst en vervloekt. Het leek meer op een traject voor de wereldkampioenschap mountain biken alsop een straat. Jozef, een aanrader!!
Het gevloek en getier werd echter gesust door de overweldigende blik die we gehad hebben op het moment van aankomst. Ons appartemant stond 10 m. van de rand van de Canyon en vanuit ons bed jhebben we doe zon zien opkomen ...
ook was het een apartement voor meer dan twee! We hadden een aantal (on)gewenste medebewoners (spinnen en sprinkhanen maat XXL). Veronika was er blij mee en heeft bijde nachten met een oog open geslapen. Eerst het linker, de volgende nacht het rechter!!

Dag 9 - Grand View Lodge.
Relaxen en Breakfast Blues.
Vandaag hebben we lekker niets gedaan! Genoten van ons ontbijt en de blues van onze gastheer. Na het ontbijt werd de gitaar uitgehaald en werden enkele jazzy en bluesy nummers ten gehore gebracht. Het was zo gezellig dat een aantal gasten die eigelnlijk moesten vertrekken dit niet wilden missen.
"s Middags genoten van een wandeling en na afloop een flesje koele witte wijn. De gerookte mosselen hadden we gisteren al gehad.
Ok na het avondeten werd de gitaar weer uitgehaald en was het uitermate gezellig.
B.t.w. Het uitzicht hier is eenmalig. Je voelt je kleiner dan een insect en de natuur preveleert hier boven alles. (Releativeren..!)
De reisagent is weer in ere hersteld! (Jozef!!)

Dag 10 - Luederitz.
Mountainbiketrail en zandstrand.
Vandaag vertrekken we naar Luederitz. Een plaatje aan de Atlantische Oceaan. We gaan overnachten in het Nest Hotel. In dit Hotel overnacht bijna iedereen die in Nambiie vakantie houdt.
Na het ontbijt doen we nogmaals de mountainbike-trail. Ditmaal zonder vloeken maar heel voorzichtig. Over de eerste 20 km doen we ongeveer een uur.
Het landschap onderweg veranderd van minuut tot minuut. De bergen verdwijnen in groen-gele weiden. De schapen worden vervangen door runderen. Alle kleuren vervagen en alleen het groen-geel van het gras blijft.
Twintig km voor Luderitz hebben we het strand bereikt. We worden gewaarschuwd voor zand en wind. Dit is terecht. Enorme windstoten en zand vlagen verhinderen een goed zicht. In de verte hangt een nevel gevormd door zand.
In Luederitz aangekomen hebben we het hotel vlug gevonden. Net zoals een goed visrestaurant om te lunchen.
het avondeten hebben we net achter de rug. Vis, vis en nog een vis! Heerlijk. Aangevuld met diverse salades en alweer wijn heeft het weer goed gesmaakt.
Nu gaan we nog een glaasje drinken tegen de dorst en laten jullie zo vlug als mogelijk weer wat horen.

Guus en Veronika.

Luederitz, 19 september. Buiten is het donker, er waait een stevige wind en is het nog steeds warm.


Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter