spiritsofafrica foto04

 

... Omdat we twee dagen “all inclusive” geboekt hebben in deze lodge gaan we ook vanmorgen nog mee met de gamedrive. Zes uur wake-up call en om zeven uur in de auto ...


Vechtende zebra´s out of Africa.

EtoshaOmdat we twee dagen “all inclusive” geboekt hebben in deze lodge gaan we ook vanmorgen nog mee met de gamedrive. Zes uur wake-up call en om zeven uur in de auto.
Alle bagage is al gepakt en bij elkaar gezet zodat, als we terugkomen, we meteen kunnen vertrekken naar onze volgende bestemming, Onguma.

De gamedrive is erg boeiend vandaag. Er valt weer een hoop te zien. We volgen een tijd lang een witte neushoorn die uiteindelijk voor ons de weg oversteekt en we hem tot op 10 meter kunnen naderen. Ondanks dat we nog een hoop andere dieren zien gaan we toch om wat eerder terug naar Witte neushoornde lodge. Vanmiddag moeten we nog heel Etosha door. Tot Onguma zijn het zeker nog zo´n honderdenvijftig kilometer.

Jolanda en Veronika willen voordat we vertrekken nog even bij de souvenirtjes kijken. Jolanda wil graag een trui of een vest meenemen. Helaas hebben ze alleen nog maar kindermaten. Na het uitchecken, rijden we om ongeveer half twaalf weg. We vervolgen onze reis door het Etosha National Park naar Ongava.
We zijn nauwelijks op weg, als aan de kant van de weg een aantal hongerige en altijd herkauwende giraffen staan. We kunnen ze tot op twee(!) meter naderen. Het was Jolanda´s wens om tijdens deze vakantie minstens één giraffe “life” te zien. Haar wens gaat nu ruimschoots in vervulling. Giraffen zijn zeer elegante dieren en als je er zo dichtbij staat, besef je pas hoe groot ze zijn.De eerste twintig kilometers schieten niet op. Na iedere bocht staat wel een dier dat de moeite van het stoppen waard is. We besluiten toch om door te rijden en niet meer te stoppen anders wordt het veel te laat als we aankomen. Als we aan het eind van de dag nog tijd hebben kunnen we altijd nog een pauze inlassen.

Vechtende zebra's

Omstreeks drie uur stoppen we kort in Halali om wat te drinken. We kopen een paar gekoelde cola´s en voor Maarten een bier. De hele gelegenheid is vrijwel leeg. We gaan buiten onder het afdak in de schaduw zitten. Het etablissement is hier echter zo onverzorgd en vuil dat we onze drankjes meenemen en in de auto verder op drinken.


Net voordat we het laatste rest-camp bereiken steekt er een kudde zebra´s de weg over, Dit dwingt ons om te stoppen. Twee zebra´s hebben ruzie en al springend en bijtend jagen ze achter elkaar aan de straat over. Het gaat allemaal zo snel, dat ik geen kans krijg mijn fototoestel te pakken om er een plaatje van te maken. Veronika heeft echter de hele reis haar filmcamera in de aanslag en heeft dit gebeuren wel vastgelegd. Zo kunnen we het straks thuis op ons gemak nog eens bekijken.

Out of AfricaAls we in Onguma aankomen lijkt het alsof we een film binnen stappen. Het decor van “Out of Africa” is zeker voorbeeld geweest bij het bouwen en inrichten van deze lodge.  We worden ook hier met zeer veel luxe en een drankje ontvangen. Onze zeer fraai ingerichte tenten staan al voor ons klaar. Na het inchecken bestellen we een drankje dat door een fraai uitgedoste lakei in onze tent bezorgd wordt.

Het diner is van hoogwaardige kwaliteit. Een uitgebreid vier gangen menu. We beginnen met een koude erwtensoep daarna een paprika gevuld met champignons uien en ham, vervolgens een oryx-steak en als nagerecht een Afrikaans puddinkje. Een goede merlot zorgt voor de omlijsting. We spreken af morgen een rustdag in te lassen en lekker te luieren en te genieten van de luxe die ons hier geboden wordt.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter