spiritsofafrica foto04

Dag 1. Verwennerij op grote hoogte.

Om 4 uur gaat de wekker. Iets eerder dan normaal. We halen Jolanda en Maarten op die ons naar het vliegveld in Dusseldorf brengen. Het is pikdonker op straat en iereen slaapt nog. We hebben iets meer dan een uur nodig en zijn dus ruim op tijd. Onze vlucht vertrekt om tien over acht, dus tijd voor een kop koffie is er ook nog.

Van Dusseldorf vliegen we naar Amsterdam waar onze reis pas echt gaat beginnen. We vliegen in tegenstelling tot eerdere reizen nu met KLM. De acht uur durende vlucht gaat redelijk snel voorbij en we worden goed verzorgd. Er is genoeg te drinken, koffie, bier wijn en frisdrank. Ook de maaltijden zijn prima. Het middagmaal bestaat vandaag uit een pasta salade met geitenkaas, een Cabernet Sauvignon-Merlot, cola, water en koffie, appelgebak en koude schotel.

Als we in Tanzania landen moeten we eerst onze visa halen. Hier komen we al de eerste klagende Europianen al tegen. We vragen ons af waarom dit soort mensen uberhaupt op vakantie gaan als het thuis toch allemaal beter is! Het duurt inderdaad allemaal wat langer en we kunnen ook merken dat de mensen hier nog tijd hebben. Ons stoort het in ieder geval niet, en als we ons visum betaald hebben gaan we langs de douane en worden we verwelkomd door onze chaffeur die ons naar de lodge zal brengen.

De eerste indrukken zijn donker, moe, stoffig en warm. Het is hier half twaalf (twee uur verschil met nederland) en het is nog steeds 28 graden. De weg naar Arusha is een verharde weg, maar het is raadzaam om hier toch in het midden van te gebruiken. Het rijgedrag hier is even wennen. Verkeersregels heb ik nog niet echt kunnen ontdekken. Langs de straat zien we zebra's en een enkele wilde kat. Veel mensen die nog op straat zijn hebben al wat alcohol gehad en vragen een lift. Er is weinig verlichting, zodat we van de omgeving weinig tot niets kunnen zien.

Als we aankomen worden we hartelijk welkom geheten, Jamboo, jamboo. Het personeel is opgebleven om ons te verwelkomen met een koud maar zoet drankje. We hebben een sober maar heel net onderkomen.  Een groot bed met een nog veel grotere klamboe. Ons huisje is echter al bewoond. Op de badkamer komen we de eerste gekko tegen.

We kruipen snel in bed en zijn nog sneller in slaap. Het was lang en vermoeiend,

Arusha, 9 november.
Buiten is het warm maar gaat iedereen toch naar bed. Jamboo, welkom in Tanzania!

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter