spiritsofafrica foto04

Dag 3.

Als we wakker worden, en dat is toch al vroeg, regent het nog steeds. Veronika staat met de vogels op en is met de eerste lichtstralen naast het bed. Gewapend met een puzzelboekje neemt ze de wacht op de kleine veranda voor onze kamer. Een paar uurtjes later, om 8 uur (6uur nederlandse tijd sta ik ook op.

Onze tassen worden voor het ontbijt al opgehaald en in de stromende regen zitten we aan ons ontbijt. Als Januari arriveert moet er eerst nog een misverstand over onze rekening opgelost worden. Dit lukt echter vrij snel en we zijn op weg naar onze volgende bestemming.

Het regent behoorlijk en daar zal voorlopig ook geen verandering in komen. Als we om ons heen kijken  ziet de wereld er erg modderig uit. Het betegelen of asfalteren van wegen en straten is pure luxe. Omdat niet iedereen zich deze luxe kan permiteren loopt iedereen dan ook op zijn paasbest door de modder en grote plassen die hier en daar al gevormd zijn.

In Tanzania speelt het leven zich af, op of langs de straat. Zo veel mensen, onvoorstelbaar! Ook valt het op dat hier nog veel met mankracht werkt. Een kar met stenen, bananen, hout of meubels wordt altijd getrokken of geduwd oodr een man. Als er geen kar voorhanden is wordt het achter op een fiets geladen en probeert men zo het doel te bereiken.

Nadat we water ingeslagen hebben en ook nog een passende stekker voor ons verlengsnoer gekocht hebben verlaten we de stad Arusha. Langzaam verandert het landschap van heel groen naar heel dor. Langs de weg zien we diverse maasai doprpen en maasai boeren die met hun vee onderweg zijn. Omdat het niet overal even goed toeven is voor het vee, en omdat ieder grassprietje schaars is, zien we ook een hoop kadavers langs de weg. Kapitaalvernietiging.

Als we onze bestemming bereiken vallen de laatste regendruppels en breekt de zon door. Het wordt weer warm. Nog even verrast door een aap die een zak koekjes steelt vertrekken we voor onze eerste game drive.

Ondertussen schijnt de zon en is het behoorlijk warm geworden. De wolken trekken weg en langzaam verschijnt een blauwe lucht. We rijden de hele middag door het park. Een compleet ander landschap met heel veel baobab bomen. Geweldige bomen die wel meer dan 1000 jaar oud kunnen worden. Dit stralen ze ook uit. Stel je voor 1000 jaar op dezelfde plek en alles om je heen zien groeien veranderen en weer verdwijnen. Deze bomen kunnen zekere een verhaal vertellen.

Behalve de bomen zijn er natuurlijk ook de olifanten. Net zoals alle andere game drives die we tot nu toe gemaakt hebben is de eerste ontmoeting met olifanten altijd weer een belevenis. Ditmaal komen ze echt heel dicht bij. Je zou ze bijna de slurf kunnen schudden. Op een meter langs de auto trekt vader, moeder en kroost voorbij. Mooi om te zien hoe elegant deze beesten zich voortbewegen. Nadenkend over iedere stap, en geen stap  te veel. Als we verder rijden zien we links en rechts kleine hertjes, impala's. Schichtige beestjes die zich echter door ons niet laten storen. Evenals de dig-dig. Een hertje niet hoger dan 50 cm. Deze zijn in grote getalen aanwezig  en na ieder bocht zien we er wel een paar weg springen. Aan het eind van de rit komen nog een paar slapende leeuwen tegen. In de schaduw van een boom vertren zij een zo te zien rijkelijke maaltijd.    

Vanavond eten we in de lodge. Het wordt een sobere maaltijd met onderbrekingingen. Op weg naar de eetzaal wordt Veronika bijna tweemaal aangevallen door een schorpioen maar gelukkig op het laatste moment nog gered door een van de bedienden, die met een soepele voetbeweging de schorpioen het terras af bevordert. Nadat de wijn is ingeschonken wordt het restaurant opgeschrikt door een luide knal. Een van de vliegende wildlifes probeert achter de bril van Veronika een plekje te vinden. Geschrokken van deze aktie slaat ze haar bril van de neus en het  net gevulde wijnglas met een sierlijke boog van tafel. In honderd stukken. Iedereen is nu wakker en kan nu verder met de hoofdmaaltijd.

Aardappelsoep
beef (rundvlees met saus, bloemkool en spercieboontjes
vegetarische lassagne
fruitsallade
rode en witte huiswijn (2x).

Tarangine, 11 november
Buiten, vliegt  het wildlife al zoemend de zachte regen  tegemoet.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter