spiritsofafrica foto04

Dag 4.

De dag begint hetzelfde als gisteren. Regenachtig en bewolkt. Na het ontbijt gaan we weer de bush in en komen al gauw onze vrienden de olifanten weer tegen. Omdat we midden in de regentijd zijn is er genoeg water voor de dieren en zijn ze niet afhankelijk van de drinkplekken zoals dat in droge tijden het geval is. Voor ons heeft dat als nadeel dat de dieren altijd in beweging zijn en zich niet op een bepaalde plek ophouden. Desondanks zien we weer genoeg vandaag.

Zoals reeds een aantal keren verteld moet je een game-drive zelf meemaken. Beschrijven is heel moeilijk. We kunnen wel een opsomming geven van alle dieren die we tegenkomen maar dat kunnen we ook als we een morgen of middag door het Gaia-park hebben gelopen. De dieren gadeslaan in hun eigen natuurlijke omgeving met hun natuurlijke reacties is  toch even iets anders. De temperatuur, de geluiden en de geur van alles om ons heen, zetten de puntjes op de I.

Tijdens onze ochtenddrive zien we nog een slapende leeuw, impala's en natuurlijk genoeg everzwijnen, wardhogs. De hele omgeving is een grote kakefonie van geluiden, schreeuwende varkens, fluitende vogels en schetterende olifanten. Hier kunnen we uren van genieten.

Na de, zeer uitgebreide en goede lunch, weer naar de dieren. Hier zien we iets dat toch wel speciaal is. Twee leeuwen, een mannetje en een vrouwtje en even verder op een viertal impala's. Het mannetje staat in aanvalshouding richting de herten en zwaait voortdurend met de zwarte pluim aan zijn staart. Dit doet hij om voor het vrouwtje de richting van de prooi aan te geven. Uiteindelijk komt het vrouwtje uit de struiken en sluipt behoedzaam op de impala's af. Zij nadert tot op honderd meter en houdt zich dan schuil achter een grote struik. Ze hebben de buit niet echt nodig want beiden zien er zeer voldaan uit, hetgeen aan hun ronde buik is af te lezen. Als door een schreeuwende vogel de impala's dan ook gealarmeerd worden en het op een lopen zetten, geeft de leeuwin het op en gaat in het gras liggen draait zich nog een keer om en droomt daar verder waar ze een kwartier geleden opgehouden was.

Op de terugweg zien we weer leeuwen, ongeveer tien in getal, maar deze slapen ook en hebben geen oog voor ons of iets anders. We rijden weer terug naar het park.

Nadat we alle standaard handelingen verricht hebben zoals het opladen van alle accu's het kopieren van alle geheugenkaartjes maken we ons klaar voor het diner. Het is beter dan gisteren. Ditmaal zonder spannende onderbrekingingen.

Selderijsoep
kip met geroosterde aardappels wordels en zuccini
fruitsalade
bier: kilimanjaro

Tarangine, 12 november
Buiten, is het benauwd en zweterig, alleen de leeuwen zijn nog wakker.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter