spiritsofafrica foto04

Dag 7. Serengetti.

Nadat we de nodige souveniers van de massai vrouwen hebben gekocht en de manager  zich nogmaals duizend keer verontschuldigd heeft voor de stroom uitval, gaan we weer verder naar onze volgende bestemming. Omdat we iets sneller door ons cash geld heen gaan dan verwacht, moeten we onderweg nog een bank opzoeken. Helaas alle drie de ATM's die we proberen zijn buitenwerking of niet gechikt. Dan maar verder zonder cash! We hadden niet verwacht voor een glas bier 3 tot 5 dollar te betalen, en zeker geen veertig voor een flesje wijn. Dit blijken tijdens onze reis echter “gebruikelijke” prijzen te zijn. Wel valt ons op dat de wisselkoers nogal afhankelijk is van het weer en dat is nogal wisselvallig. Normaal rekent men duizend Tanzaniaanse Schilling gelijk aan een dollar. Wordt de rekening in dollars gepresenteerd en wil je in schilling betalen wordt het op eens een factor anderhalf!

Onze rit van vandaag is een 425 kilometer lange gamedrive. Geweldige landschappen schieten aan ons voorbij. Als we de grote weg verlaten en de gravelroad op rijden worden we al verwelkomt door de zebra's. Hiervan zien we er vandaag heel veel. Als we de Serengetti binnen rijden is dat een heel speciaal moment. Alle films en boeken die we gezien en gelezen hebben,   beleven we nu in werkelijkheid. Behalve de kleur is het zoals ik het me voorgesteld heb. Wijds en onmeteliijk en overal dieren. Het is nu overal groen omdat we in de regentijd zijn. Alle bomen dragen blad en alle beekjes en kuilen zijn gevuld met water. Water betekent leven en dat is hier op dit moment in overvloed.

Serengetti, moet je beleven. De geur van de lucht, de geur van de grond, de geur van het water en ook de geur van de prooi die de leeuwen en de cheetah hebben gevangen, vullen het plaatje in. Langzaam stijgt ook de temperatuur en de zon brandt van grote hoogte. Dit is Afrika, dit is Tanzania, dit is Serengetti. Onbeschrijfelijk mooi en nog indrukwekkender als we ons dat hadden kunnen voorstellen.

We genieten iedere kilometer apart en komen uiteindelijk moe en bezweet aan in ons camp. Een luxe tent met twee twee persoons bedden staat al op ons te wachten. Na de douche gaan we naar het restaurant waar een kleine show opgevoerd wordt en waar wij net zoals de afgelopen week, de enige gasten zijn die blijven kijken.

Het eten smaakt goed, maar ook hier moeten we door eten omdat het tempo hoog gehouden wordt. Een glaasje wijn er bij en een flesje water maken het geheel compleet.

Salade met verschillende dressing.
Franse uien soep
Een klipfish met aardappelen voor Veronika en een entrecote voor mij.
Nagerecht een bordje vers fruit.
Een rode Robbertson Chiraz en een witte huiswijn voor Veronika.

Serengetti, 15 november.
Buiten valt de avond en vliegen ook hier de kevers weer laag.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter