spiritsofafrica foto04

Dag 10. Welpen en Vliegen

Vandaag wordt onze dag niet gedeeld door het uitpakken van onze lunchboxen, maar splitsen we de dag in een ochtend- en een middag drive en komen we tusssen de middag terug voor een lunch.

Ook vandaag is het weer bewolkt en heeft het meeste wild zich verstopt tussen de bomen en struiken. Hetgeen opvalt is dat tusssen het groen, nu ook rode, roze, gele, witte en blauwe bloemetjes ontwaken. Misschien stonden ze er gisteren ook al, maar vandaag vallen ze op. Natuurlijk zien we ook vandaag weer de nodige acteurs rond lopen, zoals een hele giraffenfamilie die langs de kant van de weg een boom kaal plukken met hei eindje van hun blauwe tong.

Op een rots, midden in een open vlakte zien we een jong leeuwtje liggen. Waarschijnlijk een maand of twee, drie oud. Het is duidelijk niet gewend aan de belangstelling en probeert onder een paar overhangende takken enige beschutting te vinden. We kunnen redelijk dichtbij komen hetgeen nogal wat leuke plaatjes op levert.

Veronika heeft vandaag erg veel last van de aanvallen van de tse-tse vliegen die we de afgelopen week hebben moeten doorstaan. Het insmeren met allerlei middeltjes heeft tot nu toe nog geen effect gehad. Het enige wat verkoeling brengt zijn een paar natte doeken.

De lunch is voortreffelijk. Spagetthi Bollognese met een salade van komkommer en avocado. Nog wat fruit als nagerecht en we kunnen weer even verder. De tweede etappe start om vier uur. De tussentijd gebruik ik om de verslagen nog eens door te lezen en om de foto's te bekijken. Het zijn er inmiddels voldoende om een plakboek mee te vullen.

Na de lunch rijden we nog even terug naar de rots waar we de welp gezien hebben. We moeten goed kijken maar verscholen tussen de dichte takken kijken ons twee ogen aan. Hij heeft ons al lang gezien. Bij nader inzien heeft hij ook nog een zusje. Samen liggen ze dicht bij elkaar en schuilen voor de regen die ondertussen met bakken uit de hemel komt. We rijden terug naar het camp. Alle beesten hebben een schuilplaats gezocht dus doen wij dat ook.

Zuccinicremesoep,
Beef stroganof met gemengde groente. Rode wijn en bier

Serengetti, 18 november,
Buiten, regent de regen de hele Serengetti schoon.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter