spiritsofafrica foto04

1. Algemene informatie


TANZANIA ‘Ultieme Afrikaanse wildernis’


Tanzania is het land van de natuurwonderen. Het meest tot de verbeelding spreekt de jaarlijkse migratie van honderdduizenden gnoes en zebra’s vanuit de Serengeti naar Kenia. Dit natuurfenomeen werd door de Amerikaanse nieuwszender ABC zelfs uitgeroepen tot één van de nieuwe wereldwonderen. Het meest
bekende natuurwonder van Tanzania is ongetwijfeld Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika en tegelijk ook ’s werelds grootste solitaire vulkaan. De aanblik van zijn besneeuwde top boven het savannelandschap heeft iets onwerkelijks. De Ngorongoro-krater, de grootste ononderbroken caldeira opaarde, biedt eveneens een sprookjesachtige aanblik met zijn weelderig begroeide hellingen, meertjes en vele wilde dieren.


Bezienswaardigheden:

Serengeti N.P.

Serengeti N.P. is het oudste park van Tanzania en wellicht is dit park is het meest beroemde park ter wereld. Het is gelegen in het noordwesten van het land en grenst aan het Masai Mara N.P. in Kenia.
Serengeti is beroemd om de jaarlijkse zebra- en gnoetrek, waarbij duizenden dieren naar het noorden trekken, op zoek naar de sappige graslanden in de Mara. Serengeti betekent ‘eindeloze grasvlakte’ in Masai en dat is hét karakteristieke landschap van de Serengeti, afgewisseld door ‘kopjes’, granieten rotsformaties.
De leeuwenpopulatie in de Serengeti is groot. Ze worden zeer regelmatig gesignaleerd rond de ´kopjes´.

Lake Manyara N.P.
Gelegen aan de voet van de ‘Escarpment’ van de Great Rift Valley ligt Lake Manyara N.P., bekend om de boomklimmende leeuwen. Het park is niet groot, maar heeft een afwisselend landschap. In het centraal gelegen meer ziet u honderden vogels, vooral veel flamingo’s.

Tarangire N.P.

Kenmerkend voor Tarangire N.P. is het heuvelachtige landschap met Baobab bomen, waartussen grote kuddes olifanten leven. Door het park loopt de Tarangire rivier die bijna altijd water heeft, waardoor er grote aantallen wild te observeren zijn. Acacia´s en palmbomen omringen de rivier.

Crater Highlands

De Crater Highlands maken deel uit van de Ngorongoro Conservation Area. De highlands liggen aan de rand van de Great Rift Valley en vormen het woongebied van de bijzondere Masai, een kleurrijk nomadenvolk wat met hun kuddes vee over de vlaktes trekt. In het glooiende landschap liggen diverse
kraters, waaronder de wereldberoemde Ngorongoro en de Olmotikrater. Sommige toppen reiken tot 3000 meter hoogte.
Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter