spiritsofafrica foto04

Reisverslag Zuid Afrika 2004 - 1

... Na anderhalve week hebben we weer contact met de bewoonde wereld!  In onze naiviteit zijn we er vanuit gegaan dat de hele wereld verbonden is door gsm en computers. In het stukje Afrika waar we tot nu toe vertoefd hebben wordt nog steeds gecomuniceerd met trommels! ...

 

 

Beste Mensen, 

 

Na anderhalve week hebben we weer contact met de bewoonde wereld!  In onze naiviteit zijn we er vanuit gegaan dat de hele wereld verbonden is door gsm en computers. In het stukje Afrika waar we tot nu toe vertoefd hebben wordt nog steeds gecomuniceerd met trommels! Om onze eerste contacten met de buitenwereld te leggen hebben we ongeveer 20 km moeten rijden om zo, op de hoogste top van het land, uiteindelijk een voicemailtje voor Jolanda in te spreken. Daarom dus ... even radiostilte van onze kant!

 

Onze eerste stop was Zimbabwe, Victoria Falls. Hier hebben we drie dagen mogen genieten van mens, dier en natuur. Het was een geweldige ervaring. Ontvangst was heel liefdevol en welgemeend. Verzorging was uitermate perfect. We kwamen niets te kort. Iedere wens werd ons van de ogen af gelezen. Samen met een tracker en een ranger zijn we een aantal malen de bush in geweest. Hier hebben we buffels giraffen, zebra's, olifanten en vele soorten antilopen in hun natuurlijke omgeving mogen gadeslaan.

 

De verbondenheid van de mensen met de natuur is overweldigend. De gave om dieren op te sporen en vervolgens hierover te vertellen is uiterst bijzonder.

 

Het eten was in ruime mate en goede kwaliteit voorhanden. Ook hebben we nog de Victoria Falls bezocht. Een geweldig natuur verschijnsel. De moeite waard. (De smoke that thunders, dit is de vertaling van de naam die de oorspronkelijke bewoners aan deze watervallen gaven.)

 

Na Zimbabwe zijn we vertrokken naar Johannesburg. Hiervandaan zijn we met een huurato vertrokken richting Krugerpark. Links rijden is even wennen. (Met de stroom mee op advies van Judith, maar hier kun je met een auto op de autoweg moeilijk van stroom spreken!).

 

Op de panoramaroute hebben we een aantal natuurlijke fenomenen mogen aanschouwen die zeker de moeite waard zijn. In het Krugerpark zijn we vier nachten geweest. Dit was extra klasse!

Fantastische mensen en een uitzonderlijke uitstraling die ons hier gegeven werd.  Service en kunde was hier klasse I. We hadden het voorrecht dat we een van de beste trackers in Afrika en omstreken toegewezen kregen. (Producent van enkele door National Geographic uitgezonden documentaires) Hiermee hebben we een aantal fantastiche belevenissen mogen meemaken. een gedetaileerde beschrijving hiervan zou te ver voeren.

 

Na Londolozi in Krugerpark zijn we via Swaziland en Pongola afgezakt naar Durban. Hier zitten we nu aan de haven in een internetcafe en schrijven dit eerste verslagje. Veronika en ik overwegen op dit moment heel serieus of we nog wel terug komen ... ;-) M.a.w. Het bevalt ons hier uitstekend en we hebben nog twee en een halve week te gaan ... 

 

Groetjes en tot de volgende keer. 

 

Durban, 25 graden zonnig en tijd voor een koel drankje ... 

 

groeten vanaf het zuidelijk halfrond, 
Guus en Veronika

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter