spiritsofafrica foto04

Reisverslag Zuid Afrika 2004 - 2

... Hartelijk bedankt voor de leuke reakties op het vorige berichtje!  We zijn ondertussen in Stellenbosch beland.  Vanuit Durban zijn we per vliegtuig vertrokken naar Port Elisabeth ...

 

 

Hallo vrienden in Nederland en Afrika, 

Hartelijk bedankt voor de leuke reakties op het vorige berichtje!  We zijn ondertussen in Stellenbosch beland.  Vanuit Durban zijn we per vliegtuig vertrokken naar Port Elisabeth.

 

Hier hebben we onze huurauto opgehaald, hetgeen nogal wat voeten in de aarde had, maar toch ... Vanuit Porth Elisabeth zijn we per auto naar Plettenbergbaai gereisd.

 

Hier hebben we op advies van een van de lokale mensen, een kleine wandeling gemaakt. (Hij lacht nog steeds ...) Deze wandeling was over een schiereiland waar we zeehonden zouden kunnen zien. Robland. We hebben ze ook gezien. Alleen de tocht er naar toe, over het eiland, was alles behalve wandelen, het was meer survival. Veronika heeft er af en toe nog nachtmerries van. Ondanks alles hebben we genoten en ook overleefd.

 

In Plettenberg hebben we ook nog het apenland (Monkeyland) bezocht. Dit was wel aardig. Natuurlijk genieten we hier nog iedere dag van de natuur. Links de bergen en rechts de oceaan. Prachtig. Vanuit Plettenbergbaai zijn we met een tussenstop in Mosselbaai aangekomen in Hermanus. Hier hebben we genoten van de walvissen. Het weer was een beetje wisselvallig. Maar tussen de wolken door zijn we weer aardig verbrand. 

 

Vanmorgen zijn we via de kustroute vanuit Hermanus naar Stellenbosch gereden. Hier hebben we ook walvissen en zeehonden gezien. Bij nader onderzoek (verrekijker) bleken deze zeehonden menselijke trekjes te hebben. Het waren duikers ... ;-)

 

We zitten nu midden in het wijngebied. Wine farms te over. Morgen gaan we een tochtje langs verschillende boerderijen maken. P.S. Het eten is hier overdadig en van een uitzonderlijke kwaliteit. Een reden te meer om te overwegen of we wel ...  

 

Groetjes en tot de volgende keer. (een beetje afhankelijk hoe snel we weer een internetcafe kunnen vinden.) 

Stellenbosch, 27 september. 24 graden en (weer) tijd voor een koel drankje ....  


groeten vanaf het zuidelijk halfrond, 
Guus en Veronika

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter