spiritsofafrica foto04

... Weer bedankt voor de leuke reaktie's. Na ons laatste mailtje uit Stellenbosch zijn we inmiddels op onze laatste bestemming aangekomen, Pretoria ...

 

 

Hallo beste mensen, 

 

Weer bedankt voor de leuke reaktie's. Na ons laatste mailtje uit Stellenbosch zijn we inmiddels op onze laatste bestemming aangekomen, Pretoria.

 

In Stellenbosch hebben we Steve ontmoet en hebben een fantastische dag doorgebracht in de wijngebieden rondom. Ook de tweede dag hebben we rondgereden in dit fantastische gebied met meer dan honderd wine-estates en wine-farms (Misschien iets voor een volgende trip, Walter?). Van de honderd hebben we er twee bezocht en honderd procent genoten.

 

Van Stellenbosch zijn we vertrokken naar Cape town. De eerste indruk viel tegen. We hadden een fantastisch Guesthouse, maar dit lag nogal hoog in de berg en ver van het water. Van hieruit hebben we CapePoint, Kaap de Goede Hoop, Tafelberg en Robbeneiland bezocht. Ook hebben we de Waterfront bezocht waar we genoten van de leuke restaurantjes (Leo!) en de gezellige live-muziek.

 

Vanuit Cape Town zijn we met ROVOS-Rail naar Pretoria gereden. Dit was wel een van de hoogtepunten van onze reis! Genieten Puur! Eten en drank in overvloed, en kwalitatief zeker 5 sterren. G e w e l d i g ! Vanuit het bed genieten van de afrikaanse sterrenhemel, een ervaring op zich. De temperaturen stegen van ongeveer 20 graden in Cape Town tot 37 in Pretoria. Even wennen dus.

 

Vandaag nog wat shoppen en een tour door de stad en morgen de koffers pakken? Ja toch wel. We vinden het jammer dat het bijna afgelopen is maar zullen nog lang nagenieten van deze fantastische reis waar we veel mooie dingen gezien en beleefd hebben en waar we ontzettend veel leuke en fantastische mensen hebben mogen ontmoeten. 

 

Een extra dank aan Steve die ons twee onvergetelijke dagen in Stellenbosch en Capetown bezorgde!!
Tot ziens in ons kikkerlandje .... 

 

A special thanks to Steve who gave us two unforgettable days in South Africa!!
We'll meet again ... 
Jolanda, nog twee nachtjes slapen ....!! 

 

groeten vanaf het zuidelijk halfrond, 
Guus en Veronika

 

 

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter