spiritsofafrica foto04

Reisverslag Zuid Afrika 2005 - 3

... Hier weer een berichtje uit een tropisch Afrika! Nadat we het laatste berichtje gestuurd hebben vanaf een PC met een plakkerig toetsenbord, hebben we nog een prachtige tocht gemaakt naar deSani-pas. Dit was klimmen, met de 4x4 of course, naar 2874 meter. Geweldige natuur en ook weer prachtige mensen op de top in hun eigen omgeving...

 

 

Hallo thuisblijvers,

 

Hier weer een berichtje uit een tropisch Afrika! Nadat we het laatste berichtje gestuurd hebben vanaf een PC met een plakkerig toetsenbord, hebben we nog een prachtige tocht gemaakt naar deSani-pas. Dit was klimmen, met de 4x4 of course, naar 2874 meter. Geweldige natuur en ook weer prachtige mensen op de top in hun eigen omgeving.

 

Vanuit het Sani-pass hotel, dat erg veel weg had van Fawlty Towers met John Cleese en die spaans sprekende ober, zijn we vertrokken naar een erg luxe onderkomen in Ballito ten noorden van Durban. Met een uitzichtvanuit onze slaapkamer op de oceaan en met dolfijnen aan het ontbijt wasdit weer een iets andere beleving. vanuit Bonitto verder naar het Zuludorp.

 

Dit is een origineel dorp met originele bewoners. Het onderkomen washier luxe maar primitief, geen stromend water en geen electriciteit. Weereen stukje cultuur ervaren!

 

Vanuit het Zulu dorp, waar zowel de heenalsook de terugreis bestond uit een avontuurlijke rit met een ossenwagenzijn we verder gereisd naar Phinda. Hier hebben we tijdens een aantalgame-drives weer ontzettend veel gezien (en gefotografeerd). Olifanten,neushorrns, cheetah's en ook veel leeuwen. Het luipaard hebben we ookgezien maar dat was maar voor 3 seconden.

 

Nu staan we op het punt om naar Swasiland te gaan waar we vanacht zullen overnachten. Daarna verder naar Londolozi ...

 

We'll keep in touch!

 

Steve!
We have seen the leopard! For three seconds then he diasppeared into the bushes ...

 

groetjes, regards,
Guus en Veronika

 

PS.
bedankt voor al jullie leuke reakties ....

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter