spiritsofafrica foto04

Reisverslag Zuid Afrika 2005 - 5

Dit is het laatste berichtje over onze reis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland. Zwetend en snakkend naar adem hebben we de laatste game-drives in Londolozi volbracht. Bij temperaturen van om en nabij de 40 graden ...

Goedenmorgen meegenieters,

 

Dit is het laatste berichtje over onze reis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland. Zwetend en snakkend naar adem hebben we de laatste game-drives in Londolozi volbracht. Bij temperaturen van om en nabij de 40 graden was dit wel afzien maar uiteindelijk ook weer de moeite waard. Zo hebben we nog mogen genieten van luipaard en leeuw en natuurlijk van nog veel meer. Het vertrek uit Londolozi was niet makkelijk. Dit is wel een stukje van Afrika dat ons hart gestolen heeft!

 

Na Londolozi zijn we terecht gekomen in White River. Ons onderkomen is de Jatinga Lodge. Hiermee hebben we goede ervaringen, want hier zijn we vorig jaar onze trip begonnen. Hetgeen ons hier aansprak was de uiltieme rust en niet te vergeten, de fantastische keuken!

 

Vanuit White River hebben we nog een stukje van de panoramaroute gereden waar we uiteindelijk terecht kwamen in Pelgrim's Rest, een goudzoekersdorpje met vergane glorie. Het nadeel hier was dat het overspoeld werd met bussen (nederlandse) toeristen.

 

s'Avond aan het diner onder genot van een goed glas Zuid-Afrikaanse wijn hebben we onze trip nog eens de revue laten paseren: Onze start in Cape Town met de ontvangst door Steve, ons verblijf in ADDO Elephantpark waar we genoten hebben van de prachtige olifanten. De vluchtvan Porth Elisabeth naar Bloemfontein met een overnachting in het Hobbit House. Hier starte onze trip door de Drakensbergen, langs Golden Gate metde prachtige natuur, Didima, Giant Castle waar we rotstekeningen van meer dan 5000 jaar oud hebben gezien en uiteindelijk Sanipass, met dat beroemde hotel. Hier hebben we nog een athentiek dorp bezocht en bier en brood geproefd! Het was goed te drinken en te eten. Vanuit Sanipass terug naarde kust met de dolfijnen aan het ontbijt om vervolgens verder te gaan naar het Zuludorp. Eveneens een unieke ervaring! Vanuit het Zuludorp verder naar Phinda waar we genoten hebben van de natuur en de wilde dieren. Verder door Swaziland naar Malelane aan de zuidgrens van het Krugerpark. Daarna Londolozi met als highlight "het luipaard in de boom" en als afsluiting: Jatinga met zijn rust en het lekkere eten. Al met al weer een geweldige trip (meer dan 4000 km gereden), die onze ervaringen van afgelopen jaar aangevuld hebben maar ook een aantal bevestigd.

 

Zuid-Afrika is een prachtig land met onzettend gastvrije en vriendelijke mensen. Een schitterende natuur maar vooral ook een stuk cultuur ...De plannen voor volgend jaar worden al gesmeed ...Als jullie dit lezen zijn we we weer terug in een kil en mistig Nederland waar we weer overgaan tot de orde van de dag. Dit laatste zullen we echter in een Afrikaans tempo gaan doen: STADIG ! (langzaam ...)

 

groeten en gauw tot ziens!
Guus en Veronika

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter