spiritsofafrica foto04

 

... Half acht worden we afgehaald door Jolanda. We staan met onze tassen klaar en kontroleren nog snel een paar zaken. Twintig voor acht. Jolanda is er nog steeds niet. Veronika gaat bellen. Met een verschrikte stem wordt de telefoon opgenomen. Verslapen ...

 

1. De wereld vertraagd.

 

Hoogte 10110 meter, 33165 Ft.Half acht worden we afgehaald door Jolanda. We staan met onze tassen klaar en kontroleren nog snel een paar zaken. Twintig voor acht. Jolanda is er nog steeds niet. Veronika gaat bellen. Met een verschrikte stem wordt de telefoon opgenomen. Verslapen ... Maarten is de hele nacht ziek geweest en Jolanda is de hele nacht in de weer geweest om hem te verzorgen. Eindelijk even slaap en dan gaat die vervelende telefoon ... oeps!

 

We rijden naar Jolanda toe en vandaar uit rijden we door naar het station in Aken. Onze trein vertrekt om twintig voor negen. Als we aankomen en afscheid van Jolanda genomen hebben blijkt onze trein twintig minuten vertraging te hebben. Ook in Duitsland is het dus mogelijk dat treinen niet op tijd rijden. Het maakt ons niet zoveel uit omdat we alle tijd van de wereld hebben.

 

WeizenbierOm kwart voor elf komen we op het vliegveld aan en zoeken ons een plekje waar we een kop koffie en een broodje kunnen eten. Om kwart voor twee kunnen we inchecken en staan als eerste aan de balie om onze tassen in te leveren. Zo, nu hebben we alleen nog onze handbagage en dat loopt toch een stuk prettiger. We gaan meteen door de douane, dan hebben we dat ook gehad. Dit keer geen controle van onze fotospullen, hetgeen mij wel verbaasd. Zonder veel oponthoud mogen we onze spullen door de douane transporteren en kunnen we een plekje zoeken waar we wachten op half vijf, het tijdstip dat we aan boord van ons vliegtuig mogen.

 

We vinden een aardig restaurant op de eerste verdieping. Niet zo verwonderlijk als je weet dat we van de vier keer dat we vanuit Frankfurt naar Afrika vliegen, hier gegeten hebben. We bestellen een soepje vooraf en een halve haan met frieten toe. Een glaasje weizenbier gaat er ook nog wel in. Het smaakt perfect en ook Elf uur en zes minuten vliegen...de hoeveelheid is net voldoende.

De tijd vliegt en het is snel half vijf. Het instappen gaat zoals gewoonlijk goed georganiseerd. We stappen in met de laatste groep hetgeen betekent dat we vrij vooraan zitten, net voor de vleugel. Betekent dus ook dat we als eerste kunnen uitstappen.

 

Over de vlucht valt weinig te vertellen. We hebben ongeveer 9547 kilometer af te leggen en zullen daar iets meer dan elf uur over doen. De luxe van SAA is bekend evenals de beperkte maten van de stoelen en de daarbij horende beenruimte. Een keer zitten betekent blijven zitten.

Nadat we allemaal onze drankjes gekregen hebben, wordt een luxe maaltijd geserveerd. Op een hoogte van meer dan tien kilometer genieten we achtereenvolgens van een garnalencocktail met te veel dille, resp. goulash met aardappelen en kip met rijst, geserveerd in een ergonomisch gevormd bakje van aluminiumfolie, en als nagerecht, kersengebak. Ook worden we nog voorzien van crackers, Goudse kaas chocolaatjes en koffie of thee. Een niet te versmaden maaltijd dus . . .

 

Fly Away

 

Voorgerecht:
Garnalencoctail met veel dille.

Hoofdgerecht:

Goulash met aardappelpuree

 

Nagerecht:

Kersengebak, Koffie en thee met chocolaatjes

 

Drank:

Bier en water.

 

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter