spiritsofafrica foto04

 

... De dag begint vervelend. Als ik plotseling wakker wordt, voel ik dat er iets mis is. Ik transpireer over mijn hele lijf en mijn maag protesteert hevig. Net als bij ons eerste bezoek aan Afrika in 2004 krijg ik last van mijn evenwichtsorganen en raak even van de wereld....

 

2. Bijkomen.


een gezellig onderkomen

De dag begint vervelend. Als ik plotseling wakker wordt, voel ik dat er iets mis is. Ik transpireer over mijn hele lijf en mijn maag protesteert hevig. Net als bij ons eerste bezoek aan Afrika in 2004 krijg ik last van mijn evenwichtsorganen en raak even van de wereld. Veronika heeft het snel in de gaten en met behulp van een stewardess en een stevige fles zuurstof kom ik langzaam weer bij mijn positieven. Als ik goed en wel bij ben wordt ik verwend met de geur van gebakken spek, ei en worstjes. Ik besluit om deze lekkernijen aan mij voor bij te laten gaan. Ook de koffie sla ik veiligheidshalve over.

 

 

FranschhoekOm tien voor vijf landen we in Kaapstad. Hier gaat alles z'n gangetje. Ook door de douane zijn we snel heen. Bij het ophalen van de bagage duurt het echter allemaal wat langer. Ook hier geldt, dat ieder voordeel ook zijn nadeel hebt. Het voordeel van als eerste inchecken heeft als nadeel dat je bagage als laatste uit het vliegtuig komt. Het bekende First In Last Out principe.

Als we buiten komen zoeken we naar een bordje van CC Africa. Men zou ons komen ophalen en onze vouchers en routebeschrijvingen voor onze reis overhandigen. Echter niemand te zien. We halen onze auto op, een zilvergrijze Corolla 14i, 4000 km op de teller, een nieuwe dus, en rijden hiermee naar Franschhoek, Auberge Clermont.

 

Franschoek, uitzicht vanuit onze kamerAuberge Clermont is een sfeervol onderkomen midden in een van de vele wijnvelden. De ontvangst is hartelijk en we voelen ons hier meteen erg op ons gemak. Het is alleen koud! De open haard wordt aangemaakt en ondertussen krijgen we koffie. Daarna worden we naar onze kamer gebracht, die er perfect uit ziet. Met een terras voor de deur, een eigen zwembad, uitzicht op de bergen en uitzicht op de wijnvelden kan ons hier niet veel meer gebeuren.

 

Een telefoontje naar Nederland resulteert in het langsbrengen van onze vouchers in Franschhoek en daarmee is er weer een zorg minder. We maken nog een afspraak met Steve en slapen een paar uurtjes.

Om half drie gaan we eens kijken wat er in Franschhoek zelf te beleven valt. We vragen aan de receptie of ze ons een tip kunnen geven voor een goed restaurant waar we iets uitgebreider kunnen eten. Voor de lunch is het eigenlijk te laat en voor het avondeten te vroeg. Daarom lijkt het ons een goed idee om beiden te combineren, ook omdat we vanavond vroeg nar bed willen om wat slaap in te halen. We krijgen de tip om het eens bij Reuben te proberen.

 

 

Pittige vis bouillon

Zo gezegd zo gedaan. We bestellen een flesje wijn een voorgerecht en een hoofdgerecht. Meer als voldoende en meer dan lekker. Na het eten nog even het stadje in wat inkopen gedaan en meteen al een souvenir gekocht. Een originele koks jas om straks thuis aan te doen als ik de culinaire versnaperingen van deze vakantie ga na apen.

Om zes uur zijn we weer terug en genieten we nog van de ondergaande zon, schrijven nog een beetje aan dit verslag en puzzelen nog een sudoko.

 

Prawns

Voorgerecht:
Prawns; garnalen, gepaneerde coquilles en nog een ander niet thuis te brengen vissoort. Erg lekker!
Spicey Seafood; een pittige bouillon met tomaten en groente. Twee garnalen en gegarneerd met een oester. Overheerlijk!

 

Hoofdgerecht:
Silverfish; Gebakken makreel met cocos rijst en mint chutney. Verschillende gepaneerde groenten. Uitzonderlijk van smaak. Een aanrader.
Veal liver; Kalfslever met gebakken zoete uien, aardappel puree en gebakken spinazie. Krokant gebakken spek. Zacht van smaak, niet verkeerd.


Wijn:
Eikehof
Cabernet Souvignon 2004
Franschhoek

 

Franschhoek, 10 september.
Buiten is het twintig graden en gaat de zon onder om vijf over half zeven.

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter