spiritsofafrica foto04

 

... In tegenstelling tot afgelopen jaar zal de nadruk van deze vakantie liggen op veel ontspanning, lekker drinken en heel lekker eten ...

 

3. Fotograven onder elkaar.


Hugenoten Monument

In tegenstelling tot afgelopen jaar zal de nadruk van deze vakantie liggen op veel ontspanning, lekker drinken en heel lekker eten.

 

We beginnen de dag dan ook heel voorzichtig met een eenvoudig ontbijt waarna we ons terugtrekken op onze kamer. Om twaalf uur hebben we met Steve afgesproken voor een lunch in Le Petite Ferme. We treffen ons bij het Hugenoten monument. Het weerzien is hartelijk en enthousiast. We hebben elkaar lang niet gezien en hebben dus heel wat te vertellen. We rijden samen naar het restaurant dat hoog tegen een berghelling aan ligt. We krijgen een mooi plekje aan het raam met een prachtig uitzicht op Franschhoek, beneden in het dal. Veronika en Beverley, Steve's echtgenote, hebben heel veel te vertellen. Steve en ik natuurlijk ook. We hebben het hoofdzakelijk over fotograferen en alles wat daarbij hoort.

 

We rijden samen naar het restaurant dat hoog tegen een berghelling aan ligt. We krijgen een mooi plekje aan het raam met een prachtig uitzicht op Franschhoek, beneden in het dal. Veronika en Beverley, Steve's echtgenote, hebben heel veel te vertellen. Steve en ik natuurlijk ook. We hebben het hoofdzakelijk over fotograferen en alles wat daarbij hoort.


Mosselen

We bestellen een lekkere wijn, een rode voor Steve en zijn vrouw, een witte voor ons. We vertellen honderduit en de serveerster is al twee keer langs gekomen om te vragen wat we willen bestellen. Uiteindelijk hebben we even tijd om een keuze te maken. Veronika en ik eten mosselen vooraf en Steve en zijn vrouw een erwtensoep. Als hoofdgerecht wordt een kip-curry met rijst besteld. Ikzelf ga voor de geroosterde eend met rijst en ananas.

 

Fotograven

Zowel het voorgerecht alsook het hoofdgerecht mag er wezen. We genieten van ieder moment. Buiten komt de een na de andere fotograaf een foto maken van het mooie uitzicht. De een met een kleine pocket camera de ander met een iets groter model uitgerust met een stevige flitser. Of dit licht ooit het dal zal bereiken, ik vraag het me af. Je ziet dat iedereen op zijn manier van deze omgeving geniet en dat is ook goed zo. Wij doen het tenslotte ook.

 


AppartementEr wordt nog koffie gedronken en Steve en ik drinken nog een Jameson als afsluiting. We worden zowat het restaurant uitgekeken. Het is inmiddels half vijf en per slot van rekening is dit maar een lunchrestaurant dat tegen vier uur zijn poorten sluit. We rijden weer het dal in en Steve en Beverley begeleiden ons nog tot aan ons appartement. Ze willen graag zien waar wij overnachten.


Nadat we afgesproken hebben dat we het laatste weekend in Kaapstad bij Steve logeren en hij een braai zal regelen waarbij hij nog een vijftal andere enthousiaste fotograven zal uitnodigen, nemen we afscheid en bereiden we ons langzaam voor op het avondeten.


Geconfijte eendWe hebben een aantal tips (voor goede restaurants) gekregen en zijn vastbesloten deze allemaal te proberen voordat we naar onze volgende bestemming, Kagga Kamma, gaan. Vanavond is de keuze gevallen op Bouillabaisse, een klein maar uiterst gezellig visrestaurantje gelegen aan de Hugenoten Road in Franschhoek. Dit is overigens een straat waar alle restaurantjes, tappas bars achter elkaar en naast elkaar liggen. Een weelde voor iedereen die iets anders dan hamburgers wil eten.

 

We genieten met z'n tweeën van een heerlijk voorgerecht en een nog lekkerder hoofdgerecht. Ik ben een beetje overmoedig en eet nog een assortiment Franse kaas als nagerecht. Veronika nog een ijsje met notengebak. Een beetje veel voor één dag, maar allemaal wel lekker. Vol en voldaan gaan we terug naar onze kamer en genieten nog even na van deze mooie dag.

 

KaasplankjeVoorgerecht:

Small Prawns, Oesters.

 

Hoofdgerecht:

Geconfijte eend, Bouillabaisse.

 

Nagerecht:

vanille ijs met pruimen en marsepein, Kaasplankje.

 

Wijn:

Glennwood Chardonnay, Vigneron Selections 2006.

 

Franschoek, 11 september 2007.

Buiten is het 19 graden en waait een frisse wind.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter