spiritsofafrica foto04

 

... Als we wakker worden regent het! Een dag voor weinig avontuur dus. We rijden na het ontbijt naar Stellenbosch om wat te winkelen. Per slot van rekening is dit een stadje waar we de weg kennen ...

 

5. Shopping.


oom Samie se WinkelAls we wakker worden regent het! Een dag voor weinig avontuur dus. We rijden na het ontbijt naar Stellenbosch om wat te winkelen. Per slot van rekening is dit een stadje waar we de weg kennen. In 2004 hebben we hier al drie(!) dagen doorgebracht en dat is ons toen goed bevallen.


In Stellenbosch bezoeken we Oom Samie se Winkel. Als je nog een cadeautje voor iemand zoekt, zul je het hier vinden. Van steranijs tot oude typemachines. Koffieblikken en giraffenpennen, petjes, stropdassen, snoep en oude wasmachines. Alles is hier te koop. Een reis in het verleden en heden, bedekt met af en toe een stevige laag stof. De tijd heeft hier stil gestaan. Als je de hele winkel door loopt, komt aan het einde plots het hoofd van een jufrouw bPotten en ketelsoven de toonbank uit die je vriendelijk vertelt dat je bij haar kunt betalen. Verscholen achter een reusachtige kassa telt ze het geld en knikt met een brede grijns. Met een druk op de knop wordt een hekje opengemaakt en je mag de winkel verlaten.


We lopen nog wat verder het stadje in. Nadat we enkele souvenirs gekocht hebben, wat muziek voor onderweg verzameld en ook nog een kleinigheid gegeten hebben, rijden we weer terug richting Franschhoek. Op de terugweg willen we nog even bij Boschendal voorbij. Een wijn-estate met een bijzondere wijn, vinden wij althans. Tijdens onze Afrika reizen maar ook thuis hebben we deze wijn altijd graag gedronken.


BoschendalAls we het landgoed op rijden. Herkennen we het meteen. Hier zijn we al eens geweest. Samen met Steve in 2004! Toen hebben we echter zoveel gezien en zoveel indrukken verzameld dat we niet echt geregistreerd hebben waar we toen waren. Nu wel! We zoeken het restaurant op en bestellen een flesje lekkere wijn die we met veel smaak op drinken.


Het diner vanavond is in the French Connection, weer een van de top lokalen in deze stad. Voor mij hoort het er echter niet bij! Het voorgerecht, eendenlever, en het hoofdgerecht, een kip met pepersaus, zijn beiden een verkeerde keus. Het vlees is droog en de saus is zo gepeperd dat je niets anders meer proeft. Jammer. Veronika eet gelukkig met iets meer smaak. We sluiten af met een toetje en zijn om half tien weer op terug op onze kamer.

 

Lunch:

Wijn:

Boschendal Sauvignon Blanc, grande Vin Blanc, Vintage 2007

 

Diner:

Voorgerecht:
Gegrilde eendelevertjes.

Soep van geroosterde butternut (pompoen).

 

Hoofdgerecht:

Corn fried chicken. (gegrilde, met maïs gevoerde, kip) met pepersaus en franse frites.

 

Wijn:

Eikehof Chardonay 2006

 

Franschhoek, 13 september.
Buiten waait een stevige wind en daalt de temperatuur behoorlijk.Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter