spiritsofafrica foto04

 

... Als we opstaan schijnt de zon. Dit begint er op te lijken alhoewel de temperatuur nog niet echt wil. Als we uitgechecked hebbn rijden we voor de laatste keer door Franschhoek, kijken nog eenmaal naar de plaatsen waar we zo lekker gegeten hebben en zetten onze reis voor naar Kagga Kamma ...

 

6. Gravelroad.

 

Alle bekkens zijn vol ...Als we opstaan, schijnt de zon. Dit begint er op te lijken hoewel de temperatuur nog niet echt wil. Als we uitgecheckt hebben rijden we voor de laatste keer door Franschhoek, kijken nog eenmaal naar de plaatsen waar we zo lekker gegeten hebben en zetten onze reis voor naar Kagga Kamma.

 

De reis gaat over goede tweebaans geasfalteerde weg maar omdat alles om ons heen zo mooi is hebben we geen haast en treuzelen een beetje voort. Het landschap is boeiend. Je kunt zien dat het afgelopen winter (juni-juli) veel geregend heeft. Alle opvangbekkens en reservoirs staan vol met water. Iedere grotere kuil in de aarde is omgevormd tot een klein meer waar de vogels zich naar hartenlust uit leven. Waar we het vorig jaar veel geel en bruin gezien hebben is dit jaar alles groen en rood. Het gras is op diverse plaatsen zo groen dat het bijna kitscherig aan doet.

 

BloemenOnderweg zien we veel bloemen die het landschap kleuren. Alle kleuren en bloemen zijn hier mogelijk. Van grote donker rode tot kleine fel witte. Roze en witte bloesems staan links en rechts van de weg. Hoe verder we naar het noorden rijden, hoe rotsachtiger dat het wordt. Het lijkt een beetje op de Giants Playground van afgelopen jaar. Heel veel gestapelde rotsblokken op elkaar. Alleen de kleur is anders. Van rood en geel, Oker en wit worden hele landschappen gevormd. Deze rotsblokken bestaan uit zandsteen. Ooit gevormd onder water zijn door de eeuwen heen alle zachte lagen er tussen uit gespoeld of verweerd, zodat er torenhoge constructies achter gebleven zijn. Indrukwekkend! De aarde om ons heen verandert langzaam naar diep rood. Ook de weg verandert. De laatste vijftig kilometer mogen we afleggen over gravelroad. Ik voel me hier wel thuis met de ervaring van afgelopen jaar is dit een makkie! De ene kuil na de andere wordt bedwongen Het drie meter brede wasbord laten we met een grote stofwolk achter ons. Zo hobbelen we naar onze bestemming. Het dashboardkastje blijft echter dicht deze keer, wel zo prettig.

 

Verscholen tussen de struiken en rotsen...Ons onderkomen ligt verscholen tussen de rotsblokken en doet heel sfeervol aan. We worden ontvangen met een glaasje jus d'orange met champagne. Onze kamer is netjes en gezellig ingericht. Om kaart voor vijf gaan we onze eerste game drive beleven. En maken we onze eerste sun downer deze reis.

 

Tegen kwart voor vijf is de mooie blauwe lucht die we de hele dag gezien hebben veranderd in een dicht wolkendek. Geen goede vooruitzichten voor een gamedrive. We vertrekken toch. Halverwege begint het langzaam te regenen en we keren terug naar de lodge. We drinken onze “sun downer” bij de open haard samen met een gezellig stelletje uit Antwerpen dat we tijdens deze game drive ontmoet hebben.

 

Sun downerNa het nuttigen van een eenvoudige doch voedzame maaltijd die we vergezellen met de inmiddels traditionele wijn, liggen we al om negen uur in bed. We zetten de wekker op kwart voor zeven, we gaan weer een gamedrive proberen.

 

Dinner:

Voorgerecht:
Salde met kip.

 

Hoofdgerecht:

Soulfish

Struisvogel biefstuk

 

Wijn:

Zonnebloem, merlot 2006, Stellenbosch

 

 

Kagga Kamma, vrijdag 14 september.
Om 22.30 gaat de stroom uit en moeten we ons behelpen met kaarslicht of een zaklamp.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter