spiritsofafrica foto04

 

... Om half zeven zijn we wakker. Het weer is goed. De zon schijnt. Zoals al eerder gezegd, de temperatuur wil nog steeds niet. Samen met een familie uit Kaapstad gaan we op pad en zoeken de omgeving af naar wild. Het is hier is prachtig. Bloemen ontwaken en langzaam krijgt de vlakte kleur ...

 

7. Bonte Bok.

 

bergtoppen in de nevelOm half zeven zijn we wakker. Het weer is goed. De zon schijnt. Zoals al eerder gezegd, de temperatuur wil nog steeds niet. Samen met een familie uit Kaapstad gaan we op pad en zoeken de omgeving af naar wild. Het is hier is prachtig. Bloemen ontwaken en langzaam krijgt de vlakte kleur. Hele fijne wit-paarse bloemmetjes bedekken de grond. Af en toe is het net of er sneeuw ligt. De temperatuur klopt in ieder geval.

 

BontebokIn de verte de hoge blauwe bergen die boven de ochtendnevel uit steken, de grote open vlaktes met stenen en bloemen en het geheel omzoomd met willekeurig op elkaar gestapelde zandstenen, vormen ons décor voor de morning-drive. Ver in onze vesten gekropen genieten we van ieder moment.

 

Plotseling, een bokje. Deze hebben we tijdens one safari's nog niet gezien. Het is een bontebok. Donker gevlekt, een witte bles en glinsterende ogen. Een mooi beestje om te zien. Even verderop zien we een hele kudde elands (elanden?). Dit is de grootste antilope die er bestaat. Een volwassen mannetje kan wel duizend kilo wegen. Ondanks grote en gewicht is het een lenig dier dat een hindernis van twee meter hoog nog met gemak kan nemen.

 

Ons volgende uitstapje is om tien uur, richting de rotstekeningen. We steken het plateau over, nu de andere kant op. Tussen hoge hagen van grillig gevormde rotsblokken komen we bij een grote kei waarop diverse Rotstekeningentekeningen te zien zijn. De verhalen over hallicunerende bushmannen en de manier waarop zij hun tekenvaardigheden voor ons achter gelaten hebben zijn zeer boeiend. Onze gids weet er veel over te vertellen en enthousiast laat hij ons de verschillende technieken en de verschillende figuren zien. Als we nog een twintigtal minuten rondgelopen hebben en de gehele omgeving in ons hebben opgenomen rijden we terug, zin in een lunch.

 

Na de lunch doen we even lekker niets! Ik schrijf een beetje aan dit verslag en Veronika geniet even van het lekkere bed en gaat dan puzzelen. Dit is geen Afrika, zegt ze en gaat al rillend in de zon zitten. Ik pak een boek en neem naast haar plaats. Samen rillen we in de frisse middagzon.

 

Koude avond in Kagga KammaTijdens de avond-drive gaan we op zoek naar de ijsberen. Jeetje-mina wat is het koud! Tijdens onze rondrit, gehuld in dikke paardedekens zien we een kudde elanden met hun jongen. Imponerend hoe deze dieren met elkaar omgaan. We bereiken uiteindelijk een letterlijk hoogtepunt als we met z'n allen, tien in getal, de top van het gebergte bereikt hebben en uitkijken over dit masale plateau met z'n grillige rotsformaties. Als de zon ondergaat nadert de temperatuur het vriespunt... In dekens gewikkeld luisteren we naar de gids die een verhaal verteld over de honderduizend jaar oude rotsformaties. Wij hebben het alleen nog maar koud!

 

Gelukkig zijn we hierin niet alleen, en als we terugrijden zie je allen nog wat rode neuzen buiten de dekens steken. De rest is goed ingepakt. Teruggekomen in de lodge brandt een gezellig open haard vuur. We bestellen ons avondeten en na een valse start, eten we een smakelijk diner en sluiten het geheel af met een aantal whiskey's en cognac in de bar.

 

Eland in koude avondlichtEen van de hoofdgerechten is springbok. Lijkt me wel lekker. Maar na een verwoed gevecht en diverse mislukte pogingen om een mals stukje vlees te ontdekken, geef ik de moed op en de sprinbok terug. Te veel spring uren denk ik. Als we om ons heen kijken zien we de een na de andere springbok weer terugspringen naar de keuken. Gelukkig was ik niet te kritisch...

 

Kagga Kamma, zaterdag 15 september.

Buiten staan er milioenen sterren aan de hemel en nadert de temperatuur het vriespunt.

 

Lunch:
Bonenoep / Kipsalade

Wijn:

Boschendal Blanc de Noir.

 

Diner:
Voorgerecht:

Prawns, garnalen.

 

Hoofdgerecht:

Springbok, Vis

 

Wijn:

Zonnebloem Merlot.

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter