spiritsofafrica foto04

 

... We worden om zeven uur wakker. Buiten schijnt de zon. Als we onze neus buiten de deur steken voelen we ons meteen thuis. Onze auto is bedekt met ijsbloemen. De kristallen glinsteren in de zon ...

 

8. IJsbloemen.

 

Bevroren autoWe worden om zeven uur wakker. Buiten schijnt de zon. Als we onze neus buiten de deur steken voelen we ons meteen thuis. Onze auto is bedekt met ijsbloemen. De kristallen glinsteren in de zon.

 

 

 

 

 

 

We zijn alleen als we door de vlakte rijden. Voor de meeste Oryxen in de vertegasten die hier zijn is het zondagmorgen. Voor ons ook wel, maar ook op zondag willen wij optimaal gebruik maken van de mogelijkheden om door dit prachtige natuur gebied te rijden en af en toe nog iets wilds te zien. Vandaag zijn de oryxen aan de beurt. We zien ze in de verte en als we ze proberen te naderen verdwijnen ze snel aan de horizon. We drinken onderweg nog een kop koffie en rijden dan langzaam terug. De overige gasten zijn ook uitgeslapen. Bij het ontbijt is het restaurant gezellig gevuld.

 

Bloemen in de zonDe rest van de dag hebben we geen programma. We vermaken ons met puzzelen, schrijven en lezen. Na de lunch met de gebruikelijke fles wijn, maken we een korte trip naar de sterrenwacht. Boven alle rotsformaties uit is een plateau gecreëerd vanwaar je kunt genieten van de enorme sterrenhemel. Tot nu toe zijn we nog niet in de gelegenheid geweest. Als we boven tussen de rotsen lopen wordt het steeds warmer. Afrika komt er aan.

 

 

 

 

Uitrusten in de middagzonNa het diner veroorloven we ons nog een Jameson aan de bar. Morgen wordt een lange dag.

 

 

Kagga Kamma, 16 september.

Buiten is een heldere nacht en Afrika is begonnen.

 

 

 

 

Lunch:

Aardappelsoep

Buffet, varkensvlees, gebakken aardappeltjes, sla met fetta.

IJs met chocolade / koffie

 

Wijn:

Boschendal Blanc de Blanc.

 

Diner:

De zon zakt achter de bergenVoorgerecht:

Gevulde kip met feta en paprika met pittige chilisaus.

Gemengde bonensoep.

 

Hoofdgerecht:

Soulfish, Zeer lekker! met worteltjes, broccoli en aardappelpuree.

 

Nagerecht:

Chocolade cake met ijs en chocoladesaus.

 

Wijn?!

Spa en Cola!

 

Jameson...

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter