spiritsofafrica foto04

 

... In de buurt van Oudtshoorn is er een zogenaamd cheetah project. Hier worden cheetah's en andere wilde dieren opgevangen en verzorgd. Met een gezelschap van een vijftien personen worden we rondgeleid en kijken naar alle dieren die we, al dan niet, in het wild ook al zijn tegengekomen ...

 

10. Aaien.

 

In de buurt van Oudtshoorn is er een zogenaamd cheetah project. Hier worden cheetah's en andere wilde dieren opgevangen en verzorgd. Met een gezelschap van een vijftien personen worden we rondgeleid en kijken naar alle dieren die we, al dan niet, in het wild ook al zijn tegengekomen. Al met al lopen we hier toch door een dierentuin! Over mooi aangelegde paden en via een aantal houten bruggen worden we hier rondgeleid.

 

Aan het eind ven de rondleiding kan iedereen die samen met een van de beesten op de foto wil zich melden Voor Veronika is dit het hoogtepunt van dit bezoek. Een van haar wensen is namelijk ooit eens een cheetah te kunnen aaien. Door het doneren van een geldbedrag mag je samen met een van de verzorgers door het hek de omheining door en sta je oog in oog met een aantal volwassen cheetah's. Veronika gaat samen met nog twee andere dappere vrouwen de kraal in en komen tot heel dicht bij deze wilde beesten. Als Veronika ze aait spinnen ze zo luid dat je dit tot op grote afstand kan horen. Net Minousch (onze kat) in het groot, zal ze achteraf zeggen. Een geweldig gevoel met een behoorlijke dosis spanning. Er worden foto's gemaakt als aandenken. Ik bekijk het allemaal vanaf een van de loopbruggen.

 

Na afloop rijden we nog even Oudtshoorn in, bezoeken hier een grote supermarkt, betalen tien rand aan een parkeerwachter en gaan vervolgens lekker terug naar onze veranda. Er staat nog een fles witte wijn in de koelkast., en samen met de zojuist gekochte gerookte mosselen en toast krijgen we de middag al kaartend hier wel om.

 

Het diner vanavond wordt in “De Opstal” geserveerd, dus vanavond hoeven we niet meer op stap. In een gezellige ambiance, tussen de koetsen en andere antiquiteiten wordt van een smakelijk maal genoten. Veronika zoekt vanavond de wijn uit, een Zonnebloem Chardonnay 2006, een goede keus.

 

 

Diner.

Voorgerecht:

Gemengde groentesoep, kudu carpacio

 

Hoofdgerecht:

Struisvogel, kip.

 

Wijn:

Zonnebloem Chardonnay 2006

 

 

 

 

Oudtshoorn, 18 september.

Buiten valt de avond, de korte broeken zijn uit de koffers gehaald.

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter