spiritsofafrica foto04

 

... Onze gastvrouw heeft zich vanochtend heel erg voor ons uitgesloofd en al vroeg brood staan bakken volgens oude traditie. Een bolletje deeg, gemaakt uit alleen maar verse ingredienten, gebakken op een houtvuur. Deze methode van broodbakken is ontstaan bij 'de boeren' ...

 

16. Boertjes brood.

 

Verslag-AddoIMG_2093Onze gastvrouw heeft zich vanochtend heel erg voor ons uitgesloofd en al vroeg brood staan bakken volgens oude traditie. Een bolletje deeg, gemaakt uit alleen maar verse ingrediënten, gebakken op een houtvuur. Deze methode van broodbakken is ontstaan bij 'de boeren', die met hun huifkarren het land van zuid naar noord doorkruisten en maar beperkte mogelijkheid hadden. Het deeg werd 's avonds gemaakt en gekneed zodat het 's nachts kon rijzen. 's Morgens vroeg werd er dan boven een kampvuur brood gebakken. Het kampvuur is vandaag vervangen door een elektrische gril, maar het principe blijft hetzelfde. We krijgen allemaal zo'n zelfgebakken broodje uitgereikt. Het smaakt voortreffelijk. Vandaag geen ei!

 

Voor vandaag is er slechter weer gemeld als gisteren. Net als in Nederland komen ook hier de weersvoorspellingen niet altijd uit en genieten we van veel zon, een mooie blauwe hemel, een prachtig wolkenbeeld en natuurlijk veel olifanten. Net voordat we het park verlaten zien we nog een laatste olifant. Een grote bul, die aan de kant van de weg zich te goed doet aan een aantal verse dorenstruiken.

 

Verslag_MG_4657

 

Voor de laatste maal bezoeken we vanavond "onze" pub, en eten weer een smakelijke hap. De prijzen hier zijn ongelooflijk. We betalen voor een Chickenburger, een filetsteak van vierhonderd gram en drie biertjes, honderdentwintig rand, waarvan zeventig voor de steak zijn. Mike de eigenaar, bedient ons weer met een gulle lach en een daverend enthousiasme. We geven een flinke fooi en maken er honderdenvijftig rand van. (vijftien Euro!)

 

Addo, 24 september 2007.

Buiten regent en is het een Afrikaans voorjaar.

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter