spiritsofafrica foto04

 

... Het weer is prima vandaag en daarom wordt er buiten ontbeten. Oze tafel is gedekt op de veranda met uitzicht op de rivier en de zandduinen. Ook de Afrikanen uit Kaapstad vergezellen ons. Na het uitwisselen van adressen en het schudden van alle handen verlaten we de Dung Beetle River Lodge ...

 

17. Stop and Go

 

Verslag-StpGoIMG_2175Het weer is prima vandaag en daarom wordt er buiten ontbeten. Onze tafel is gedekt op de veranda met uitzicht op de rivier en de zandduinen. Ook de Afrikanen uit Kaapstad vergezellen ons. Na het uitwisselen van adressen en het schudden van alle handen verlaten we de Dung Beetle River Lodge. Ons ritje naar TsiTsi Kamma duurt ongeveer tweehonderd kilometer.

 

We rijden in Grahamstown de N2 op en in TsiTsi Kamma er weer af. Een eenvoudige route dus. Onderweg rijden we langs de kust en gedeeltelijk door het bos. Er wordt in Zuid Afrika letterlijk en figuurlijk hard aan de weg gewerkt. Ook de N2 wordt op tal van plaatsen verbouwd tot een heuse vierbaans snelweg. Af en toe worden we door een zwaaiende rode vlag gemaand onze snelheid te verminderen en soms worden we zelfs tot stoppen gedwongen. Een stevige juffrouw, getooid met wollen muts, hanteert een groot vierkant bord waarop met grote letters STOP geschreven staat. Midden op straat staat een pion die de weg verspert en aan de kant van de weg een bord met de tekst dat de wachttijd hier wel twintig minuten kan bedragen en of we alsteblief patience willen zijn. We zetten de motor maar af en wachten onze tijd af.

 

Als alle auto's voorbij geraasd zijn komt de juffrouw met de wollen muts weer in beweging, ze haalt de pion weg en draait tergend langzaam het bord met STOP om zodat de tekst aan de andere kant zichtbaar wordt: GO. We vervolgen onze weg en naderen uiteindelijk onze bestemming.

 

Verslag-TsTsiK_MG_4677

Op locatie aangekomen komen we er achter dat ook deze vakantie niet vlekkeloos verloopt. Er is voor ons niets geboekt. Dat wil zeggen eerst wel en later ook weer niet. Alles heeft te maken met het feit dat onze reisorganisatie in Zuid-Afrika e.e.a. niet op tijd betaald heeft of niet bevestigd heeft. Hoe de vork precies in de steel zit wordt ons niet helemaal duidelijk. Het belangrijkste voor ons is dat we een kamer krijgen. Na een aantal telefoongesprekken wordt dit uiteindelijk geregeld. We krijgen en kamer toegewezen en we verlaten de receptie met de mededeling dat we ons morgen nogmaals moeten melden omdat we nog een pasje moeten krijgen zodat we jet park kunnen verlaten. Schijnbaar kan dat niet meteen en heeft men hier een reserveringsnummer voor nodig dat we pas krijgen als alles helemaal is uitgezocht.

 

We hebben een prachtige chalet aan de rand van de Indische Oceaan. Het uitzicht is hier geweldig. Er staat alleen een stevige wind die zelfs tafels en stoelen diverse malen verplaatst. We wandelen een beetje langs de kust en luieren een beetje de middag door. Tegen zes uur maak ik wat foto's van de ondergaande zon en van de enorme golven die de wind te pletter slaat op de grillige rotsen die hier de kust vormen.

 

Om zeven uur eten we in het restaurant. Het eten is prima en de bediening uitstekend en zoals gewend uitermate vriendelijk. Na het eten gaan we weer naar onze chalet en in de gezellige huiskamer jokeren we nog een flesje wijn leeg.

 

TsiTsi Kamma, 25 september 2007.

Buiten waait een stevige wind en hangen de zeemeeuwen stil in de lucht.

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter