spiritsofafrica foto04

 

... Een ritje naar Witsand staat voor vandaag op het programma. Omdat we heimwee hebben naar gravelroad, nemen we de kortste weg en die gaat over ongeveer vijftig kilometer gravel. Een goed bereidbare straat die uitnodigt om (te) hard te rijden ...

 

22. Dikke aardappelen.

 

Een ritje naar Witsand staat voor vandaag op het programma. Omdat we heimwee hebben naar gravelroad, nemen we de kortste weg en die gaat over ongeveer vijftig kilometer gravel. Een goed bereidbare straat die uitnodigt om (te) hard te rijden. Ik wordt een beetje overmoedig en als ik met een snelheid van ongeveer negentig kilometer per uur de auto onder mij weg voel glijden, laat ik het gaspedaal langzaam los en besluit om iets langzamer en veiliger verder te rijden.

 

Witsand is een dorpje met drie restaurants, een tankstation en een kleine supermarkt. Aan de boulevard, die bestaat uit een lange parkeerstrook, staat nog een kleine eettent. Een prachtige locatie, maar een beetje schaars aangekleed. De eigenaar, een witbebaarde, m.i. ex zeeman, vindt het allemaal wel welletjes zo. De bar is goed gevuld en ook een hamburger met frieten of sandwich, kun je hier krijgen. Na de hamburger en de koffie kijken we nog een uurtje naar de walvissen die in de verte door de golven spelen.

 

We rijden een stukje verder over een weg die er eigenlijk nog geen is en komen terecht in een klein paradijs. Prachtige landhuizen liggen hier in rijen naast elkaar. Het een nog groter en decadenter dan de ander. Met grote lounges en veel garages. Bij een van de mooiste staan ook er ook nog drie grote Mercedessen op de oprit en één in de garage. Volgens de eigenaar van het Italiaans restaurant waar we lunchen , zijn dit allemaal weekend huisjes van de farmers uit de omgeving. Ja misschien zou je ook wel boer willen zijn hier.

 

We rijden weer terug naar ons kamertje in het openluchtmuseum en nuttigen weer een geweldig diner.

 

Swellendam, 30 september 2007.

Buiten hebben de domste boeren nog altijd de dikste aardappelen.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter