spiritsofafrica foto04

 

... De wereld is bewolkt vandaag. De afstand naar Hermanus is maar honderdvijftig kilometer en gaat weer verder over de N2. Deze weg lijkt veel op de Duitse autoweg, Baustelle, Baustelle. Baustelle ...

 

23. Herfst

 

De wereld is bewolkt vandaag. De afstand naar Hermanus is maar honderdenvijftig kilometer en gaat weer verder over de N2. Deze weg lijkt veel op de Duitse autoweg, Baustelle, Baustelle. Baustelle. Het is natuurlijk heel positief dat, zoals al eerder gezegd, er met man en macht aan de weg gewerkt wordt. Op een stukje van zeventig kilometer worden we tot drie maal toe gestopt en hebben we een wachttijd van meer dan tien minuten per stop. Over de reis valt uiteindelijk weinig te vertellen.

 

Als we de N2 verlaten en richting Hermanus het binnenland in rijden worden we aangenaam verrast door een kleurrijk landschap met veel bloemen. Hele paarse velden liggen aan de voet van de bergen die we passeren.

 

In Hermanus worden we heel vriendelijk ontvangen in de Abalone Guesthouse Zoals ook bij onze vorige reizen op het Zuidelijk Halfrond, zijn we ook deze keer weer vergeten dat niet de hele wereld via internet aan elkaar geknoopt is en dat er alleen nog maar via mobiele telefoons gecommuniceerd wordt. Alhoewel ook hier bijna iedereen een mobiel apparaat heeft waarmee men tijdens het eten met de partner kan communiceren, is internet hier schaars.

 

Het Abalone Guesthouse is echter van alle luxe en gemakken is voorzien dus ook van internet. Hier krijg ik weer een mogelijkheid om een aantal verslagen op onze site te plaatsen.

 

We rijden nog even het dorp in en zoeken een restaurantje waar we vanavond kunnen eten. Uiteindelijk kunnen we een keuze maken. Als we ons klaar maken voor het avondeten, worden de regenjassen uitgehaald. Buiten is het nat, koud en herfst.

 

Hermanus, 1 oktober 2007.

Buiten waait een stevige wind en regent het herfst.

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter