spiritsofafrica foto04

 

... Hermanus is een stadje met wisselvallig weer. Gisteren een prachtige Afrikaanse zomerdag, vandaag een Nederlandse regendag. Als we wakker worden regent het pijpenstelen. We moeten met de jas aan naar het ontbijt! ...

 

 

25. Tafelberg.

 

Hermanus is een stadje met wisselvallig weer. Gisteren een prachtige Afrikaanse zomerdag, vandaag een Nederlandse regendag. Als we wakker worden regent het pijpenstelen. We moeten met de jas aan naar het ontbijt! Dit zijn we niet gewend en eigenlijk ook niet voor naar Afrika gekomen. aan het ontbijt vertelt de vriendelijke juffrouw die ons twee dagen geleden ook ontvangen heeft, dat de weersverwachtingen voor de komende vier dagen hoofdzakelijk bestaat uit bewolking en veel regen. Positief denkend als we zijn gaan we er van uit dat men zich wel zal vergissen.

 

Voordeel van de regen is dat onze auto weer enigszins toonbaar wordt. Het stof van Addo en het zout van TsiTsi Kamma regenen langzaam weg. We kiezen voor de toeristische route langs de kust die achteraf beslist geen verkeerde keuze blijkt te zijn. We rijden met aan de linker kant de oceaan en aan de rechterkant de bergen die wisselend hoog en laag hun toppen verstoppen in grijze regenwolken. We laten Hermanus achter ons en naderen Kaapstad. De lucht wordt blauwer en de regen minder. In kaapstad is het droog en schijnt de zon. In Kaapstad willen we drie dingen persé doen. De tafelberg bezoeken. Winkelen in het Waterfront en natuurlijk onze Afrikaanse vriend Steve bezoeken.

 

We arriveren in Camps Bay rondom twaalf uur. Ons appartement is netjes. Een woonkamer met erker een aparte slaapkamer, een badkamer en een apart toilet. Hier kunnen we wel vijf dagen verblijven. Er wordt op dit moment verbouwd en langs het gebouw wordt opnieuw bestraat. Camps Bay Drive is een drukke straat waar veel verkeer langs komt en waar erg hard gereden wordt. Verbouwen en verkeer levert nogal wat geluid op en dat zullen we de komende dagen ook merken.

 

Omdat het droog is en de zon schijnt, gaan we meteen na richting Tafelberg. Bij aankomst hebben we ergens een bord gezien dat in de richting van de kabelbaan wijst. Na veel zoeken hebben we het gevonden ... Camps Bay Drive terugrijden en je komt vanzelf aan de kabelbaan uit die je de tafelberg opbrengt. Als we de top bereiken is het weer genieten. De zon schijnt en het is helder zodat je ver kunt kijken. In de verte ligt Robbeneiland en zelfs de kustlijn daar achter kun je een hele tijd volgen. Op de top zijn een aantal wandelpaden waaronder een van drie kwartier dat meteen ook het langste is. We lopen dit pad op. Hier boven veranderd het weer heel snel. Als er een wolk voorbij komt zit je meteen in de mist.

 

Plotseling jagen er een aantal flink donkere wolken de berg op en nemen een flinke wind mee. het wordt ijskoud ... Optimistisch als ik ben heb ik alleen mijn vest aan en een hemd met koude mouwen. hier had ik dus niet op gerekend. We lopen stevig door en aan het eind van de tocht komen we verkleumd het zelfbedieningsrestaurant binnen, waar ons een welkome warmte tegemoet komt. Ondanks de kou is de Tafelberg een plaats waar je beslist geweest moet zijn als je Kaapstad bezoekt. Het weer maakt niet zo veel uit. Als je erop gekleed bent is het hier boven prachtig.

 

Tegen drie uur zijn we weer beneden en lopen nog even langs de boulevard waar we een diversiteit aan restaurantjes vinden. 's Avonds bezoeken we Nando. Een Mexicaans getint establishment. Als we de kaart bestuderen valt ons in waar we de naam Nando van kennen. Nando het merk van de peri-peri saus die de afgelopen jaren als souvenir in onze koffers mee naar huis is gegaan. Alle gerechten op de kaart worden hier met speciale sausen geserveerd. Het wordt een verhit avondje.

 

Cape Town, woensdag, 3 oktober 2007.

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter