spiritsofafrica foto04

 

... Vandaag hebben we met Steve afgesproken. Hij zal ons om twaalf uur op halen bij ons appartement en we zullen, samen gaan lunchen. Omdat we niets beters te doen hebben, steken we de straat over en maken een wandeling over het strand. Een prachtig wit strand met links en rechts een paar stevige rotsblokken die het begrenzen ...

 

26. Sauvignon Blanc.

 

Vandaag hebben we met Steve afgesproken. Hij zal ons om twaalf uur op halen bij ons appartement en we zullen, samen gaan lunchen. Omdat we niets beters te doen hebben, steken we de straat over en maken een wandeling over het strand. Een prachtig wit strand met links en rechts een paar stevige rotsblokken die het begrenzen. In Camps Bay zijn veel bedelaars en straatventers die een toerist al op een kilometer afstand herkennen. Ons dus ook! We worden regelmatig aangeklampt door iemand die zonnebrillen, of figuurtjes, gemaakt van draad en kraaltjes, wil verkopen. In beiden hebben we geen interesse.

 

Om twaalf uur staan we klaar en worden we opgehaald. We maken er weer een gezellig ritje van en stoppen in Chapman's Peak. In een gezellig restaurant aan de rand van de straat bestellen we een grote pan met Calamaris, de specialiteit van dit restaurant. Vergezeld van de nodige knoflook saus en peri-peri is dit de beste calamaris die we tot nu toe gegeten hebben. Uiteraard drinken we een flesje wijn, of eigenlijk twee. Een Sauvignon Blanc die uitstekend past bij deze vis. Als we allemaal genoeg hebben gegeten en gedronken vervolgen we onze tour door het Afrikaanse landschap.

 

We rijden eerst een stukje verder de straat af, en stoppen op een parkeerplaats waar we een prima uitzicht hebben over de baai en de bergen rondom. Hier heeft Steve het enige luipaard in zijn carrière gefotografeerd. Een stenen standbeeld dat uitkijkt over het water. Als we over de rand van de weg naar beneden kijken zien we twee benen uitsteken. Tussen de rotsblokken in het gras doet een zwerver zijn middagdutje. Hij slaapt erg vast en ook als we wat dichterbij komen wordt hij niet wakker. We maken wat foto's en gaan weer verder.

 

We rijden naar de andere kant van de baai en via een avontuurlijk ritje over een landweggetje bergop, (erger als gravelroad!) komen we nog op een mooi plekje dat uitzicht geeft over de andere kant van de baai die uitmondt in de Atlantische Oceaan. Als we weer verder rijden, draait Steve plotseling de parkeergarage in van een groot hotel. Hotel The Twelve Apostles, genoemd naar het gebergte dat er achter ligt. Een vriendelijke bewaker met witte handschoentjes laat ons binnen. We lopen tot onze enkels door de pluche en zoeken een plaatsje op het grote balkon en bestellen nog een flesje Sauvignon Blanc.

 

We hebben natuurlijk een heleboel te vertellen en natuurlijk gaat het veel over foto's maken. Een paar duiven en albatrossen die onze nootjes en pinda's erg lekker vinden, zijn een dankbaar onderwerp voor onze foto's. Al naar gelang de middag vordert en na de tweede fles wijn, worden onze foto's minder en als we uiteindelijk naar huis gaan geeft Steve de autosleutels aan zijn vrouw. Zij is de enige die niet meegedronken heeft en dus nog mag rijden. Wij hebben genoeg wijn gehad.

 

's Avonds eten we in Palanga, een super vis restaurant, aan de boulevard van Camps Bay. We eten een , niet overmatige maar heel lekkere visschotel. We bestellen nog een glaasje wijn erbij. Een hele fles zou voor vanavond te veel zijn. Behalve het eten is ook de sfeer hier erg goed. Prettig personeel en goede muziek op de achtergrond. Een prima afsluiting van alweer, zoals Steve altijd zegt, "another sh..t day in Africa"!

 

Cape Town, donderdag, 4 oktober 2007.

Buiten is het zomer en we horen het ruisen van de zee en de wijn in ons hoofd.

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter