spiritsofafrica foto04

 

... Vroeg op. Steve heeft het lumineuze idee om om half zes op te staan en te gaan fotograferen in een klein haventje even verder dan Kirchenbosch. Een minder goed idee met weersvoorspellingen die voor Nederland in deze tijd van het jaar normaal zijn ...

 

29. Goatshed.

 

Vroeg op. Steve heeft het lumineuze idee om half zes op te staan en te gaan fotograferen in een klein haventje even verder dan Kirchenbosch. Een minder goed idee met weersvoorspellingen die voor Nederland in deze tijd van het jaar normaal zijn. Maar omdat ik niet altijd in de gelegenheid ben om dergelijke taferelen vast te leggen, ga ik graag met hem mee.

 

Om vijf uur wordt ik wakker van een dichtslaande deur, gevolgd door een krachtig sh..t. Steve is al op! Buiten klatert de regen er op los. Ik wacht nog tot half zes en verlaat dan ook mijn bed. We vertrekken vol goede moed en gaan op weg. De regen is inmiddels opgehouden. Maar de straten zijn nog behoorlijk nat.

 

In de kleine haven zijn genoeg motieven om een hele dag te digitaliseren. Alleen het licht is niet zoals verwacht. Donkere wolken jagen om de bergtoppen en de opgaande zon komt er amper langs. Ook de verwachte rode en paarse kleuren blijven vanmorgen achterwege. We maken een paar laatjes maar als het opnieuw begint te regenen, en ditmaal hevig, rijden we terug naar huis.

 

Thuis gekomen kijken we onder genot van een stevige kop koffie naar de vogels. We lezen vluchtig de koppen van de krant en volgen vervolgens de capriolen van drie eekhoorntjes die, niet gestoord door de regen, zich te goed doen aan het voer dat eigenlijk voor de vogels bestemd is. Tegen tien uur rijden we weg om te gaan lunchen in de “Goatshed”. Een wijngoed annex boerderij die bekend staat om zijn kazen en wijnen. We nemen een alternatieve route zodat we onderweg nog van het landschap kunnen genieten.

 

In een gezellige ambiance van een grote, weliswaar aangeklede en ingerichte stal, is het behoorlijk druk. De ruimte is gevuld met een geroezemoes van genietende mensen. We stellen een lijstje samen met kazen die we graag willen proeven. Samen met de kaasplankjes bestellen we een fles Sauvignon Blanc. De kazen zijn overheerlijk en deze middag onvergetelijk.

 

Dit moment kan en wil ik hier niet beschrijven. Bij de betrokken personen zal dit moment echter nog lang in het geheugen blijven staan ...

 

Na de lunch rijden we nog langs een leeuwenopvangcentrum en komen nog een paar jeugdige bloemenverkopers tegen die voor tien rand graag op de foto willen. De bloemen mogen ze overigens houden om aan iemand anders te verkopen. We vervolgen onze weg naar Steve's huis. We drinken nog een kop koffie en nemen afscheid. Dit is een van de meest vervelende momenten van deze vakantie. Al zwaaiend rijden we de straat uit, richting Camps Bay, waar onze koffers klaar staan om ingepakt te worden.

 

Cape Town, zondag, 7 oktober 2007.

Buiten is het koud en nat en neemt Kaapstad langzaam afscheid van ons.

 

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter