spiritsofafrica foto04

...   Om vijf uur gaat het licht aan en worden we wakker gemaakt met de lucht van warme worstjes en bonen in tomatensaus. We vliegen nog en hebben nog twee en half uur te gaan. Naar omstandigheden hebben we goed geslapen. Voor het eerst sinds onze Afrika reizen heeft ook Veronika een aantal uren kunnen slapen. Ik probeer mijn maag in bedwang te houden en vraag alleen om een kopje koffie ...

 

31. Heimwee.

 

Om vijf uur gaat het licht aan en worden we wakker gemaakt met de lucht van warme worstjes en bonen in tomatensaus. We vliegen nog en hebben nog twee en half uur te gaan. Naar omstandigheden hebben we goed geslapen. Voor het eerst sinds onze Afrika reizen heeft ook Veronika tijdens het vliegen een aantal uren kunnen slapen. Ik probeer mijn maag in bedwang te houden en vraag alleen om een kopje koffie.

 

We landen om twintig voor acht. Het tijdstip dat de hoge snelheidstrein met twee voor ons gereserveerde plaatsen het station van Frankfurt verlaat. Jammer, of misschien ook niet? We lopen het vliegveld door en zoeken de bordjes van de bagage-uitgifte. Het lijkt wel of alle vliegvelden verbouwd worden. Net zoals in Johannesburg staat dit vliegveld in de steigers. Maar, we zijn in de BRD! Baustellen Republik Deutschland! Het doet z'n naam eer aan. Als we de douane door zijn hebben we de loopband met onze koffers snel gevonden en om acht uur lopen de aankomsthal uit.

 

Als de deur open gaat zie ik een bekend gezicht. Jolanda! Samen met een goede vriendin is ze vanmorgen heel vroeg vertrokken om ons op te halen. Veronika is aangenaam verrast en een ontmoeting met tranen volgt. Zelf ben ik niet zo verrast omdat ik gisteren al via SMS van Jolanda had gehoord dat ze hier zou zijn. Tijdens de winkelbezoeken van Veronika op het vliegveld in Jo'burg heb ik haar ook al laten weten dat we vertraging hadden en verteld wanneer we zouden vertrekken. Een klein complot dus.

 

Samen zoeken we de auto in de parkeergarage en rijden al vertellend naar huis. Het is regenachtig en mistig. Langs de autoweg kleuren de bomen al bruin. Na een ritje van bijna drie uur rijden we thuis de oprit op ... het is twaalf uur.

Einde trip.

 

We hebben nu al heimwee . . .

 

Voerendaal, dinsdag 9 oktober 2007.

Buiten is de herfst begonnen, nu voor de echt!

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter