spiritsofafrica foto04

Dag 12. Zwarte wolken.

We vertrekken op tijd uit Ballito. Na een korte shopping in het kleine winkelcentrum rijden we naar het noorden. Dichte wolken achtervolgen ons en worden steeds grijzer, dikker en zwarter. Na een uur gereden te hebben rijden we weer in de regen en is het zicht beperkt door de dichte regensluiers. We blijven optimistisch maar ik moet toegeven dat het met dit weer wel moeilijk is. Na een inspannende en geconcentreerde resi komen we in Phinda. De ontvangst is hartelijk en bij de open haard wordt warme chocomel met amarula geserveerd. Ondanks de regen is het buiten 28 graden. Echt weer voor warme chocolade en een open haard.

We worden naar onze kamers gebracht die boven verwachting, mooi gezellig maar vooral super luxe ingericht zijn. We kleden ons om, frissen ons op en gaan terug voor de lunch. Deze is zeer goed en wordt alleen onderbroken door een brutale aap die nootjes komt stelen. Als of het de gewoonste zaak van de wereld is wandelt hij naar binnen, doe de deksel van de glazen pot, en vist behendig een handvol nootjes uit het glas. Het regent nog steeds.

Na de koffie en thee en muffins, gaan we op weg voor onze eerste game drive. Behalve een driver hebben we ook een tracker die al balancerend op een klein stoeltje op de neus van de auto zit. Het motregent. Maar al gauw trekken we onze poncho's aan want het wordt wel erg nat. Een waterdicht zeiltje met drie gaten en een capuchon is voor Maarten te moeilijk. Als we hem eens goed bekijken heeft hij z'n hoofd door een van de armsgaten gewrongen en ziet er niet uit. Met hulp wordt de regencape goed aangetrokken en rijden we weer verder, de warme regen in het gezicht.

Onze gids plukt onderweg nog een soort abrikoos van de bomen, geel van kleur en zoetzuur van smaak. Veronika vindt ze wel lekker. En na een paar van deze vruchten gegeten te hebben zijn niet alleen haar handen geel maar ook haar hele gezicht. Zelfs de warme regen heeft hier enige tijd voor nodig om dit weer weg te poetsen.

Ondanks de natte omgeving vinden we drie cheetah's die erg hongerig zijn. Met z'n drieen jagen ze een aantal impala's die hun echter allen te snel af zijn. Op de terugweg zien we in de schijnwerperpers van onze auto een luipaard een paar honderd meter verderop. We volgen hem, en zien hoe hij zijn terretorium afbakent. Na  een tijdje  duikt hij linksaf de struiken in verdwijnt uit het zicht. Ook hij gaat schuilen voor de regen.

Het blijft regenen en ook als we na het avondeten door een bewaker naar onze kamer gaan regent het nog steeds. We proberen positief te blijven en hopen op een beetje zon voor Jolanda en Maarten op de dag van hun leven.

Phinda, 3 december.
Buiten regent het 27 graden en binnen daalt het optimisme.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter