spiritsofafrica foto04

Dag 17. Afrika Luxe Puur

Safari en verwennen. Dat doen we vandaag. Vanmorgen rrijden we het park in en zijn al snel getuigen van de welverdiende rust die drie slapende leeuwen tussen de bomen genieten. Vervolgens volgen we weer, volgens dezelfde methode als gisteren, een luipaard moeder en dochter. Een fantastische ervaring en mooie plaatjes voor in het plakboek. 

We laten ons verwennen en relaxen de hele dag door. We roepen wat over het internet en zetten eindelijk het verslag en de foto;s op de site. We hebben wel al gezien dat de bladzijde met “halve foto's” toch al 160 keer beken is. Ook staat het gastenboek en mailbox vol met felicitaties. Prachtig dat er zo meegeleefd wordt. Jolanda en Maarten stralen weer bij het lezen van al deze lieve en mooie wensen.

De middagdrive is een succes. Als we de bocht om rijden komen we al twee leuwen tegen. We volgen ze een tijdje totdat ze uitgebreid midden op de weg gaan liggen slapen. We rijden verder en vinden een stel neushoorns. Twee vrowtjes met een baby en verderop een groot mannetje. Indrukwekkend als deze beesten vlak langs je doorlopen en al snuivend en blazend het graas maaien. Als we ook deze familie weer met rust laten, stuiten we even later op een grote groep olifanten. Ze zijn nogal nerveus en blijven op afstand. Ook hier loopt weer een heel klein fantje, van ongeveer twee maanden, bijna onzichtbaar door het hoge gras. Als we na de koffie weer op weg zijn naar het camp, mogen we nog getuigen zijn van zeven leeuwen die aan een kleine snack in de vorm van een impala, snoepen. Het smekt en kraakt behoorlijk. Alle botten worden door de stevige kaken van de leeuwen fijngemalen. Als de geur van ingewanden en onverteerd voedsel onze neuzen bereikt is het ondertussen zo donker dat we een schijnwerper nodig hebben om nog wat te kunnen zien. We laten dee leeuwen alleen en gaan terug naar het camp.

Vanavond dineren we samen met onze gids in de booma. Een ronde plek in het camp afgezet met hoge boomstammen en een kampvuur in het midden. Omdat we nog niet gezweet hebben vandaag wordt het vuur extra aangewakkerd. Als we arriveren worden de inmiddels roodgloeiende  kolen uit het vuur geschept en onder de roosters gelegd, zodat onze maaltijd bereid kan worden. Het is een warme en gezellige avond. Het eten is goed en de wijn koel.

Dulini, 8 december.
Buiten gaat langzaam het kampvuur uit en wij houden langzaam op met zweten.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter