spiritsofafrica foto04

Dag 18. Private Dinner

Zoals reeds gezegd en geschreven, hier relaxen we, kijken naar de dieren en genieten van het leven zoals het komt. En op de manier zoals het hier komet kun je er vreselijk aan wennen. Een persoonlijke butler die bang is dat je niet genoeg eet, een tafel die altijd gedekt is en een minibar die niet leeg raakt.

Vandaag gaan we op zoek naar de buffels. We vinden een hele kude al genietend van een waterlplas. En al kauwend worden we bekeken. Het is tijdens een game drive altijd maar de vraag, wie kijkt nu naar wie.  Ook in deze kudde ontdekken we een aantal jonge diren waarvan er een nog mwwr erg wankel op de poten staat. Een nog jonger dier spotten we tijdens de middag drive. We zien een jonge olifantenmoeder met een nauwelijks een dag oud kalf. Heel bijzonder om te zien. Het kleine olifantje kan nauwelijks nog staan en probeert voortduren bij de moeder te drinken, hetgeen niet altijd lukt.
Op zoek naar de giraffen. Dit blijkt moeilijker te zijn dan het opsporen van een luipaard of leeuw. Uiteindelijk zien we een giraf die ons vanuit grote hoogte toe kijkt aan de rand van de weg. En eindje verderop blijkt dat hij deel uit maakt van een hele mfamilie die hier langs dek ant van de weg hun lunch aan het nuttigen is. Jolanda is weer blij en we tijden nog een stukje verder om een  groep leeuwen toete kijken hoe zij een kudde impala's omcirccelen, proberen te jagen en uiteindelijk al bpuffend en blazend met lege poten weer omvallen in het hoge gras en verder slapen totdat het volgende avondeten langs komt.

Als we terug komen in de lodge worden Jolanda en Maarten, maar wij ook, verrast met een privat dinner. Op de verrande van onze kamer wordt een drie gangen diner gesrebeerd, compleet met chapagne en kaarslicht. We genieten met volle teugen.


Dulini 9 december.
Buiten vliegen de kevers en knalt er een champagnekurk.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter