spiritsofafrica foto04

Dag 1. Aankomst met gebreken

Uiteindelijk zijn we gisteravond om ongeveer 11 uur geland. We vertrokken om kwart over drie uit Dar-es-Salaam voor een voorspoedige vlucht.
Als we geland zijn gaan we “vlug” onze auto ophalen. We krijgen een Opel Zaphira mee die nogal wat krassen en deukjes bezit. Van de linker spiegel ontbreekt dei kap en het glas is gebroken. Er wordt ons verzekerd dat dit geen problemen zal opleveren. We zijn moe en willen naar ons appartement en accepteren (achteraf niet slim) deze auto.

Ons appartement is zeer luxueus en dusdanig ingericht dat we het hier wel een paar dagen kunnen uithouden. We laden onze koffers uit, kleden ons om en gaan nog even de Waterfront in. Ondanks dat het zo laat is vinden we nog een bar waar we nog een glaasje kunnen drinken. Om een uur gaan we naar bed en slapen allebei als een rots!

Het begin van deze week zullen we doorbrengen in Kaapstad. We hebben een in de Waterfront. De Waterfront in Kaapstad is een begrip. Hier is een heel groot winkelcentrum, vergelijkbaar met minstens drie keer Oberhausen. Voor de dames een Paradijs. Behalve dit winkelcentrum zijn hier ook restaurantjes. Voor de kleine maar ook voor de grote beurs. De grote beurs restaurants hier zijn vergelijkbaar met een gemiddeld restaurant in Nederland, tenminste wat prijsniveau betreft. Het niveau van de keuken is uitermate hoog. Je kunt kiezen uit Italiaans, Grieks, Portugees, Seafood, Fastfood en zelfs een Beiers schnitzel restaurant ontbreekt niet.

Vandaag ontbijten we in een klein restaurant en bestellen toast met Bacon en eggs. We slenteren wat door het centrum en op een groot podium genieten we van een Zuid-Afrikaanse Paul Pott die hier een gratis concert geeft. Een geweldige ambiance. We wandelen van het ene terras naar het andere, geven noog een fooi aan een van de straatmuzikanten, die de ziel uit zijn lijf blaast als hij tien minuten lang  “Adios Amigos” op zijn saxofoon speelt.

Na het nuttigen van een eenvoudige doch voedzame maaltijd in een Italiaans restaurant, maken we ons klaar om Jolanda en Maarten op te gaan halen. We hebben inmiddels gekonstatreed dat de kapotte linker spiegel, een hindernis is, zelfs gevaarlijk. In plaats van twee koplampen zie ik er zes en het is moeilijk inschatten welke de twee echte zijn! Ook de rest van de auto is niet geweldig. Hij ruikt niet fris en rijden doet hij ook niet naar behoren. Bij de verhuurder maken we een afspraak dat er morgen een andere auto zal zijn en dat we hiervoor gebeld zullen worden.

We staan nu aan de uitgang van de binnenlandse vluchten en moeten naar de internationale vluchten. Een wandeling van ongeveer twintig minuten. Als we aankomen moeten we nog even wachten tot dat Jolanda en Maarten te voorschijn komen. Moe van de lange en turbulente reis zijn ze blij goed geland te zijn om aan hun vakantie te kunnen beginnen. Als we in ons appartement aangekomen zijn drinken we nog een glaasje wijn en een biertje en gaan dan toch naar bed. Het was een lange dag.

Kaapstad, 22 november.
Buiten is het zomer en slapen we aan de voet van de Tafelberg.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter