spiritsofafrica foto04

Dag 2. Etappe 1: Tafelberg – Tabel Mountain.

Ontbeten wordt weer in hetzelfde restaurantje als gisteren. Wel even vreemd dat een toast met kip hier geserveerd wordt met frites en zeker als ontbijt. We drinken nog een glaasje water en gaan vervolgens op stap voor onze eerste etappe.

Het weer is prachtig. De zon schijnt en we hebben een strak blauwe lucht. Ideaal om de Tafelberg te bezoeken. We rijden, nog steeds met een kapotte spiegel, richting Camps Bay en rijden door de dure wijken van Kaapstad. Hier liggen nogal wat optrekjes waarvan een gemiddelde werknemer alleen maar kan dromen. In Camps Bay rijden we links omhoog, langs het appartement waar we in 2007 gelogeerd hebben, in de richting van de kabelbaan.

Boven op de berg is het prachtig. Je kunt vandaag uitzonderlijk ver kijken. Camps Bay, Kaapstad, de Leeuwekop, Robben eiland, het is vanaf hier allemaal goed te zien. Aan de voet van de berg zien we ook het nieuwe voetbal stadion, schitteren in de zon. Hier wordt nog hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Een strak blauwe lucht die in de verte overgaat in het turkois van de Atlantische Oceaan die op haar beurt weer grenst aan de witte stranden van Camps Bay en de havens van Kaapstad lijken veel op een schilderij waarvan de schilder iets te royaal is geweest met de kleuren.

We kiezen een van de vele wandelroutes boven op de berg. Achter iedere bocht zien we een nieuw panorama. Omdat het weer zo helder is, is het voor Veronika en mij ook de eerste keer dat we zo ver kunnen kijken. De eerste keer dat we hier waren was het nogal heiig en de tweede keer koud en regenachtig. Dus het gezegde “driemaal is scheepsrecht” is ook nu weer erg toepasselijk. Met z'n vieren genieten we van ieder nieuw uitzicht en na een uurtje lopen hebben we wel een hapje verdiend.  Onder een van de schaarse parasols die wat schaduw creeren wordt gegeten. De zon brandt en Jolanda en Maarten beginnen al aardig (rood) te kleuren. Na het eten en de souvenierwinkel gaan we weer naar beneden en rijden we terug naar de Waterfront.

De tijd tot aan het avondeten wordt doorgebracht met het slenteren langs de vele en soms te dure winkels. We hebben vanmorgen al bepaald welk restaurant we gaan bezoeken. Het tijdstip dat we gekozen hebben is erg populair. Het terras is erg vol. Gelukkig is er nog een tafel vrij en dat is voor ons voldoende. Het is erg gezellig en bij het geroezemoes van de mensen en het licht van de kaarsjes en olielampen genieten we met zijn vieren van de eerste gezamenlijke avond in Afrika.

In the Green Dolphin drinken we nog een borrel en een cocktail en sluiten hiermee de avond af.
Er heeft nog steeds niemand gebeld voor een vervangende auto.

Kaapstad, 23 november.
Buiten krijst nog een wakkere meeuw en gaat ook de Waterfront slapen.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter