spiritsofafrica foto04

Dag 3. Etappe 2. Pinguins, Capepoint en Kaap de Goede Hoop.

Vandaag begin ik met een telefoontje naar het autoverhuur bedrijf. Degene waarmee afspraken gemaakt waren is niet aanwezig en er is ook bij niemand iets bekend. Gelukkig spreek ik nu direct met de manager en als ik mijn verhaal opnieuw verteld heb, staat er binnen twee uur een niuwe auto voor de deur. Ditmaal een bijna nieuwe Nissan met 2000 km op te teller. Dit ziet al anders uit maar rijdt ook stukken beter.

Omdat we op de auto hebben moeten wachten, schiet het ontbijt er vandaag bij in. We spreken af dat we bij Cape Point zullen lunchen. We rijden eerst naar Simons Town. Hier kunnen we de pinguins bezichtigen. Omdat het vandaag weer erg warm is hebben bijna alle vogels zich verscholen tussen de struiken en bosjes. Pas aan het eind van de route door het reservaat, zien we langs de kustlijn een flink aantal pinguins. Op het strand zitten er een paar midden in de zon en het lijkt of ze naar adem snakken. Als we goed kijken zien we dat deze vogels op eieren zitten. We hebben een beetje pech, want er is net een bus Japanners uitgeladen. Deze veroveren meteen de wereld. Ze zijn redelijk nadrukkelijk aanwezig en nemen alle plaats die ze nodig hebben. Gewapend met parasol en fotocamera versperren ze menig uitzicht. Geluk bij een ongeluk is dat deze mensen maar 15 minuten de tijd krijgen en dat ze dan weer naar de volgend attraktie gereden worden. Na 15 minuten wordt het dan ook rustiger en kunnen we zelf een paar foto's maken zonder dat we door een parasol gestokend worden.

Onze tocht naar Capepoint gaat langs de Oostkust van het schiereiland. Het is een hele mooie weg en ook nu zien we weer de diep turkoise kleur van de oceaan met hier en daar een witte schuimkop. Capepoint is een groot natuur reservaat. Als we er door heen rijden worden we begroet door een aantal stevige bavianen (baboons). Even verderop, maar eigenlijk langs de hele weg kleurt het landschap door de gele en roze bloemen. Voordat we bij het zuidelijke puntje naar boven gaan, gaan we eerst even lunchen. Het is inmiddels bijna twee uur en we hebben nog niets gehad vandaag!

Tijdens het eten worden we aangenaam verrast door het zingend keukenpersoneel dat o.a. Het Zuid-Afrikaanse volkslied ten gehore brengt. Onaangenaam verrast worden we door een aantal laagvliegende spreeuwen die een aanval doen op een niet afgeruimde tafel. De lege mosselen en de nog overgebleven frieten zijn een gewilde prooi.

We gaan met een treintje naar boven. Boven is het nog een hele klim en we moeten heel wat treden bestijgen voordat we aan de vuurtoren staan. De treden zijn vrij onregelmatig en hoog hetgeen na vijf treden al tot een moment van pauze dwingt. Geen conditie! We zullen het er maar op houden dat het erg warm is en dat dit een extra belasting is. Als we weer naar beneden komen worden we plotseling weer verdrongen door parasolletjes en kwetterende foto camera's. Capepoint is voor 15 minuten weer veroverd.

Vanuit Capepoint rijden we een stukje verder naar Kaap de Goede Hoop. We laten de parasolletjes achter zodat we hier even de tijd hebben om ons te verbazen over het natuurgeweld dat hier te zien is. Metershoge golven die te pletter slaan op de hete rotsen van de Kaap. Prachtig en indrukwekkend. Kaap de goede Hoop, het plekje uit het geschiedenisboek waar ooit vele schepen zijn vergaan, is nu een plek waar we zelf hebben gestaan! Als echte toeristen nog even een foto maken achter het grote bord met opschrift, zodat we straks thuis kunnen laten zien dat we er ook echt geweest zijn.  We rijden langzaam weer terug langs een aantal jonge struisvogelmoeders met kroost. We kiezen ditmaal de westkust, maar ook hier is het mooi. Achter in de auto horen we diverse oh's en ah's als teken dat er genoten wordt.

Vandaag sluiten we de dag af in the Green Dolphin, een jazz-cafe/restaurant waar vanavond live muziek speelt. We krijgen een plaatsje op het balkon en luisteren naar het bandje dat een prachtig stukje jazz laat horen. De Seafood Special verovert plaats een in de Seafood top drie en verwijst de schotels van Pananga (2007 Camps Bay) en Balito (2005) naar respectievelijk plaats twee en drie. Genieten (sorry alweer!) Puur!!

Kaapstad, 24 november.
Buiten glinsterd de neonverlichting in het water en slapen de zeehonden op de pier, onder ons balkon.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter