spiritsofafrica foto04

Dag 4. Etappe 3. Chapman's Peek en winkelen.

Winkelen staat voor vandaag op het programma. Even naar de Craft market en nog wat te drinken kopen voor vanavond en misschien ook voor onderweg. Ook wordt vandaag Snoepje geboren.

We hebben om een uur een lunch afspraak met Steve! Chapman's Peek Hotel in Hout Bay. De tocht er naar toe gaat over een prachtige weg langs de westkust. Een stukje straat dat in diverse autoreclame's al gefilmd is. Hetzelfde beeld als gisteren, een blauwe lucht en  witte schuimkoppen in de oceaan. Verschil met gisteren is dat de bergtoppen in de wolken steken en er maar heel sporadisch uit komen.

Gegeten wordt traditioneel, net zoals de vorige keer dat we hier waren, calamaris met veel knoflook en citroen. Een specialiteit van het huis.
Natuurlijk hebben we het nodige te vertellen en het wordt dan ook een heel gezellige maaltijd. Na vier pannetjes inktvis, een griekse salade met veel fetta, twee flessen witte wijn, twee toetjes en een koffie gaan nemen we afscheid en gaan we helaas weer uit elkaar.

Als we willen vertrekken worden we nog “overvallen” door een aantal straatventers die hun handelswaar te koop aanbieden. Mooie draadfiguurtjes, versierd met kraaltjes. We kopen allemaal iets, zodat ook deze mensen tevreden naar huis gaan. Ondertussen is de bewolking zo laag gaan hangen dat het is gaan regenen. Even opletten dus. Het is drukker dan dat we gewend zijn. Het is onder tussen half vijf en we staan zelfs even in de file. Spitsuur in Chapman's Peek.

Als we bij het appartement aankomen is de zon weer gaan schijnen en is het ook al snel weer warm. Jolanda en Veronika gaan nog even winkelen en nemen de creditcards mee. Maarten doet een middagdutje en ik schrijf nog een beetje aan mijn verslagen. Ik moet nog drie dagen inhalen, hetgeen ik  bij deze heb gedaan.

Uiteraard gaan we ook vanavond nog een keer eten in de Waterfront. Morgen vertrekken we naar Hermanus, waar we hopen nog wat walvissen te gaan zien.

Kaapstad, 25 november.
Buiten steekt de Tafelberg nog steeds in de wolken en tellen de straathandelaren hun kraaltjes.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter