spiritsofafrica foto04

Dag 5. Etappe 5: Hermanus.

Na alle rekeningen betaald te hebben vertrekken we voor een mooie tocht naar Hermanus. De bergtoppen hangen nog steeds in de wolken maar het blauw gaat het van het grijs winnen en op het moment dat we in Hermanus aankomen hebben we een stralend blauwe hemel en is het alweer heet.

Onze lodge ziet er prima uit en we worden hartelijk ontvangen. Een luxe, in koloniale stijl ingerichte kamer is voor twee nachten ons domein. Als we aankomen reserveren we meteen een viertal plaatsen op de walvis boot, zodat we morgen de hele dag aan andere leuke dingen kunnen besteden.  We rijden  nog even het dorp in en spreken af om twee uur weer terug te zijn. We hebben een lekkere lunch en met een mooi plaatsje aan het raam op de tweede etage van het restaurant, hebben we ook een prima uitzicht over de baai. We zien de eerste walvissen in de verte rondtollen in het water. Er staat een stevige bries en er zijn best wel wat golven. Slecht walvissen weer!
We rijden terug naar de lodge en maken ons klaar voor onzetocht, maar een half uur voor vertrek krijgen we een telefoontje dat alles gecancelled is vanwege te veel wind. Jammer maar het is niet anders. We laten meteen reserveren voor morgenmiddag 12 uur.

We besteden de rest vanmiddag aan en in het mooie zwembad, puzzelen en lezen een beetje en genieten van de zon.

We gaan eten in een restaurantje waar we twee jaar geleden ook geweest zijn en waar we toen een feestelijke maaltijd hebben gehad. Vanavond was het allemaal wat minder. Desondanks was het lekker en zijn we weer tevreden als we naar huis rijden.

Hermanus, 26 november.
Buiten waait de wind en zwemmen de walvissen langzaam weg.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter