spiritsofafrica foto04

Dag 6. Etappe 6: Hermanus tweede deel.

Aan het ontbijt worden we vergezeld door Steve, die even vanuit Kaapstad langs komt om nog een praatje te maken. Het is heel gezellig en zoals gewoonlijk ook heel vrolijk. Tegen tien uur rijdt Steve weer naar huis en wij wachten tot het langzaam tijd wordt om naar de walvissen te gaan.

Gewapend met verrekijker, fototoestellen en hoedjes tegen de zon, gaan we op pad. Het is tien minuten lopen vanuit onze lodge. Als we aankomen blijkt echter dat alle tochten voor vandaag afgezegd zijn omdat er veel te veel wind is. Nog meer dan gisteren. Bij een andere maatschappij zien we wel vaargasten zitten en er hangt ook een bordje dat de volgende trip om 12 uur gaat starten. Gezien de ervaring die Veronika en Jolanda op Mallorca hebben gehad met een volle zieke boot bij winderig weer, besluiten echter om van onze trip af te zien. Het is heel jammer en we balen allemaal wel een beetje (veel) omdat dit toch een kans was om de walvissen van heel dichtbij te kunnen zien, en dat we dit nu gaan missen!

We krijgen nog het advies om naar de Kelders te rijden, vlakbij Gansbaai, omdat daar bij winderig weer nog wel walvissen te zien zouden zijn. We volgen dit advies op, maar meer dan een verdwaalde zeehond, of was het misschien een dolfijn? Zien we hier niet. We rijden terug naar Hermanus en nuttigen hier een stevige vismalltijd en drinken nog een drankje op het terras.

Langzaam komt ook aan deze dag weer een eind zonder dat er veel te melden valt. Morgen gaan we verder naar Tsitsi Kamma.

Hermanus, 27 november.
Buiten gaat de zon langzaam onder en zijn de walvissen weggewaaid.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter