spiritsofafrica foto04

Dag 11. Olifanten, deel 3.

Om half zeven naar de olifanten! We hebben nog een paar uurtjes de tijd. Vanmiddag gaat het richting Port Elisabeth waar we onze auto inleveren en een vlucht hebben naar Durban.

Bij de tweede bocht steken er al een hele kudu familie over. Drie bochten verder nog een paar. Over de eerste heuvel zien we verse olifanten mest en horen het gekraak van de takken. Rechts van de weg een paar grote tussen de struiken. Olifanten. Na vijf minuten doen ze een paar passen achter uit en zijn ze plotseling verdwenen. Bij het waterhole zien we iin eerste instantie ook niets. Als we willen omdraaien komen er uit het niets een viertal jonge mannetjes olifanten naar het water gestormd. Na enige tijd gedronken te hebben en vechtend voor het beste plekje kot er plotseling van verre een grote bul. Hiervoor wordt plaats gemaakt en ook deze grote man drinkt met forse teugen. Helaas moeten we de olifanten vaarwel zeggen en met een slecht gevoel rijden we terug naar het camp. Net zoals alle andere keren is er nog een olifant die ons bij de laatste bocht uit zwaait. Tot de volgende keer. En die komt beslist!

We rijden naar het vliegveld en het begint weer te regenen. We leveren onze auto in en in tegenstelling tot eerdere ervaringen zijn we hier binnen vijf minuten klaar en kunnen gaan inchecken. Nog drieeneenhalf uur te gaan. We drinken wat aande gate en we doden de tijd met spelletjes en het updaten van de reisverslagen. Inmiddels begint de zon te schijnen en wordt een blauwe lucht zichtbaar. Als we opstijgen vliegen we echter over een wolkendek dat van hele kleine witte wolkjes langzaam tot een grote grijze deken in elkaar gebreid wordt. Als we landen regent het en is het grauw en mistig.

We halen onze volgende auto op. Hetzelfde merk en type als voorheen, alleen iets ouder met iets meer krasjes, maar dat mag de pret niet drukken. Ik weet inmiddels waar het licht aan gaat en de ruitenwissers uit, zodat ik die knopjes niet meer hoef te zoeken. Na eerst nog de verkeerde creditcard gegeven te hebben zijn we redelijk snel klaar en  en zijn op weg naar Ballito. Onderweg regent het en is het druk en mistig. Er wordt nogal hard gereden en links en rechts schieten de auto's over de vierbaans weg Durban uit. Een aantal schieten verkeerd en staan plotseling stil nadat ze elkaars voor en achterkant gemolesteerd hebben. File! Ook dat is mogelijk hier. We rijden verder en zien nog een drietal stelletjes die elkaar geraakt hebben. An de andere kant staat een grote vrachtwagen dubbel gevouwen in de greppel waarvan de cabine uitgebrand is. Het is geen prettig ritje.

Als we aankomen in Ballito, hebben we het Boatshouse snel gevonden. We checken in, reserveren een plaatsje voor het diner vanavond en trekken ons daarna een uurtje terug in de gemakkelijke fauteuils van onze gezellig ingerichte kamer. Morgen gaan we verder naar Phinda met de hoop dat we de wolken, maar zeker de regen achter laten.

Ballito, 2 december.
Buiten jagen de golven de wind en regent het mist.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter