spiritsofafrica foto04

Dag 2 - Paranga

IMG_4912Vandaag staan we rustig op en hebben we veel tijd. Na het ontbijt nemen we onze camera's en wandelen door de grote tuin, die bij deze historische villa hoort, naar beneden, Camps Bay in. We genieten van de prachtige dag. De lucht is alweer blauw en de Tafelberg steekt hoog boven ons uit. We lopen door dezelfde straat waar we in 2004 ook gelopen hebben. Maar wat is het hier veranderd! Alles is, en wordt vol gebouwd. Hoge kranen steken boven de luxe villa's uit en draaien met hun machtige armen tonnen cement en beton over onze hoofden rond, om vervolgens weer een plekje van de berg te bedekken. Niet allen vila's maar ook grote appartementen soms wel vier vijf etage's hoog kijken uit op de blauwe Oceaan.

IMG_4924Natuurlijk is het hier prachtig wonen, maar het gaat wel ten koste van de rust die hier voorheen zo vanzelf sprekend was. De straten staan aan weerskanten vol met geparkeerde auto's en er is nauwelijk nog plaats om te rijden. Toch is het hier mooi. Een wijds uitzicht over een oceaan waar de blauwe lucht in gespiegeld wordt. Grote rotspartijen waar in de loop der eeuwen de ruwe kantjes vanaf geslepen zijn, rond geschuurd, liggen hier nu en omlijsten het strand van Camps Bay.

Na een stevige wandeling is het tijd voor een drankje. Een groot glas vers geperst sinasappelsap lest onze dorst. Als lunch wordt het vanmiddag een burger bij Nando, een hot en een very special hot. Na de lunch lopen we terug naar onze villa. Maar voordat we dorp verlaten reserveren we eerst nog een plekje aan het raam bij Pananga, een zeer exclusief visrestaurant. De middag brengen we door met wat lezen en wat schrijven. Relaxen is het motto van deze vakantie en daar kun je niet te vroeg mee beginnen.

IMG_4939Paranga is geweldig. Een visschotel voor twee, Een flesje Blanc de Noir en een sfeervol muziekje op de achtergrond is het decor van een avondje exclusief dineren dat bijna drieeneenhalf uur duurt. Om tien uur worden we opgehaald en weer afgezet bij ons onderkomen.

Lunch: Chickenburger, hot en very special hot.
Diner: En griekse salade, een prawn cocktail met avocado. Een visschotel met Prawns, Langustines, Kreeft, Calamaris en een heerlijk stukje kabeljauw. Een flesje Buitengewoon blanc de noir. Een schoteltje vanilleijs met chocoladesaus en marshmallows en een portie choco mud!

Camps Bay, 8 september,
Buiten verdwijnen de sterren lanzaam achter de wolken.

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter