spiritsofafrica foto04

Dag 4 - Bloemen aan de kust.

IMG_5148De laatste dag in Camps Bay. Het weer is ietsje beter dan gisteren. Grijze wolken maar hier en daar een gaatje waar wat blauw door heen spiekt. Tijdens het ontbijt regent het zelfs een beetje. Langzaam klaart het op en worden de blauwe gaten in het wolkendek steeds groter. De oceaan die eerst grijs verschoten was begint langzaam haar blauwe kleur weer terug te krijgen. Als we op weg zijn naar onze nieuwe bestemming, Paternoster, moeten we toch onze zonnebrillen opzetten en belooft het een mooie dag te worden. Zelfs in een auto zonder versnellingspook is het relaxed rijden. Als we Kaapstad eenmaal uit zijn wordt het een stuk rustiger op straat. De lucht is inmiddels helder blauw met nog hier en daar een plukje wit. De West Coast, een gebied waar we nog niet eerder geweest zijn is vlak, met af en toe een kleine glooing. De afwisselend goude en zilveren grashalmen wuiven ons tegemoet als we het landschap doorkruisen. Witte, roze en gele bloemen. Gouden regen en hier en daar hoge struiken met wit en rood. Het groen varieert van heel donker tot bijna lichtgevend. Dit is het beeld tot aan Paternoster, een klein, schijnbaar verlaten plaatsje aan de Atlantische kust.

IMG_5034Het dorp bestaat uit voornamelijk kleine witte huizen die in een nogal griekse stijl langs de kustlijn geparkeerd zijn. Zo ook ons onderkomen voor de komende dagen. Het laatste huis aan het eind van het dorp is de Oysters Catchers Heaven. Een rustiek ingericht huis aan de rand van het strand, hoog op een rots gebouwd. Onze kamer heeft een eigen verranda met een tafel stoelen en een luie bank. Rustig is het hier niet want je kunt door het geweld van de golven je eigen geachten niet verstaan. Niet rustig maar wel rustgevend. Relaxed!

IMG_5026Voor de lunch rijden we de lange straat terug die we gekomen zijn en zoeken naar “De Noisy Oyster”. Dit restaurant werd ons al aanbevolen en ook onze gastvrouw heeft hier voor vanavond al een plekje gereserveerd. We kiezen voor de mosselen. In een zeer ludieke omgeving met een gezellige bediening en mooie muziek proeven we onze mosselen die geserveerd worden in een sausje van boter met kruiden en lente uitjes. Een recept dat het onthouden waard is. Na de lunch gaan we bij de buurman, of buurvrouw, nog een kopje koffie drinken. Het is de enige winkel hier in het dorp en doet ons een beetje denken aan Oom Sammie se Winkel in Stellenbosch. Dit winkeltje is echter genaamd Oek ver Koep, en serveert ook koffie met gebak. Het kaaskoekie dat ik bestel maar ook de choco muffin voor Veronika zijn erg lekker.

Na al het eten en drinken maken we nog een korte wandeling over het strand. Veronika verliest bijna een van haar slippers in de hoge golven en ook haar fototoestel kan ze ternauwernood aan de waterspetters onttrekken. Al zittend op een rotsblok kijken we naar het geweld van het water. Grote grijsgroene golven die door de zon doorschijnend lijken slaan te pletter en eindigen in een witte schuimkraag op het strand. Ontspannen, kijken we naar het geweld van de oceaan. Het is hier geen tien tellen stil.

IMG_5091Iedere golf kondigt zich aan. Met een diepe bas stem rolt hij naar de kust en als het water opgestuwd wordt om op het hoogste punt naar beneden te krullen, verandert het geluid in een geraas van spetters en uiteenspattend water. Dan glijdt hij met een sissende en ruisende schuimkraag verder totdat hij op het strand tot stilstand komt en langzaam wegzakt in het witte zand. Dit schouwspel herhaalt zich, en herhaalt zich, en herhaalt zich … Als we moe geluisterd zijn maken we ons klaar om nogmaals de Noisy Oyster te gaan bezoeken.

IMG_5022Het is weer een hele opgave om een juiste keuze te maken uit de beperkte maar met zorg samengestelde menu kaart. Uiteindelijk lukt dit toch prima. De tuin waar we zitten is gezellig verlicht en een aantal grote vuurkorven waar de vlammen af en toe hoog op laaien en soms een vonken regen de lucht in sturen, zorgen voor een prima ambience. Helaas is dit restaurant morgen al vol geboekt en zondag avond gesloten, zodat we voor de komende dagen iets anders moeten zoeken om onze avonden door te brengen.

Lunch: mosselen en Chardonnay, Fat Bastard.
Diner: gefrituurde sardientjes en sardientjes in zalm gewikkeld, Eendenborst en een curry van prawns, mosselen en calamaris. Fat Bastard Chardonnay.

Paternoster, 10 september,
Buiten zingen de golven in koor.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter