spiritsofafrica foto04

Dag 8 - Sombere wolken.

Als we opstaan heeft het weer de sfeer van het hotel overgenomen. Somber en droefgeestig. De wolken hangen laag. Het is nat en koud. Dit wordt een lange, lange dag.

Na het ontbijt dat, volgens de bordjes achter de balie, tot uiterlijk half tien geserveerd wordt, en waar je dus uiterlijk om kwart over negen aanwezig moet zijn, verlaten we het pand op zoek naar vertier. (Om twintig over negen is alles opgeruimd en is er ook echt niets meer te krijgen!) De straten zijn stil en verlaten. Iedereen heeft een plekje gezocht om te schuilen. En plekje uit de wind. Omdat er in het dorp niets te beleven is rijden we het dorp uit. Ditmaal naar links. We rijden door een wijds leeg landschap. De wolken rijden met ons mee.

In het volgende dorp, Graafwater, hetgeen echter maar de helft is van Lambertsbay, is ook maar de helft te beleven. We rijden daarom weer terug naar de haven van Lambertsbay, en drinken hier een lekkere kop warme koffie en eten een pannekoek en een cheesetaart. Dit was onze lunch!

De middag brengen we door op onze kamer. Lezend, schrijvend en puzzelend, wachtend op de avond...

Als avondeten wordt er pizza geserveerd. Vooraf eten we nog gepanneerde champignons. Erg overmoedig bestellen we twee grote pizza's en voor de verandering een flesje rode wijn. Een Perdegerg Cabernet Sauvignon/Merlot. De wijn gaat wel op de pizza's niet. De twee jongens aan de overkant van de straat vinden dit niet zo erg. Een pizza op deze koude gure avond, ook als hij al bijna koud is gaat er wel in.

Lambertsbay 14 september,
Buiten waait een gure wind de avond weg.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter