spiritsofafrica foto04

Dag 10 – Clanwilliam begroet ons.

Als ik de friet die al drie dagen onder mijn tafel ligt uiteindelijk zelf opraap en op  het lege ontbijtbordje leg, verlaten we de ontbijtzaal en zijn we klaar om te vertrekken. Het is nog vroeg. Half tien, net op tijd!

Aan de balie krijgen we in eerste instantie nog een rekening voor de kamer die we allang betaald hebben. Na een kort overleg met het management blijkt dit echter een misverstand te zijn en als we de extra diensten die we genoten hebben, zoals de was en de camembert met rodebessensaus, hebben betaald, verlaten we dit dorpje om er, voorlopig althans, niet meer terug te keren.

Het is maar een uurtje rijden naar Clan William, ons volgend verblijf. Het landschap verandert en gaat van licht glooiend naar ruw en bergachtig. In Saint du Barrys Country Lodge  worden we hartelijk ontvvangen. Het is pas elf uur maar dat geeft helemaal niet. We krijgen een kopje koffie aangeboden en vanaf de veranda kijken we toe hoe het personeel hier de dag door brengt. Het ijzeren tuinstel wordt blauw geverfd en  de tuin voor onze kamer wordt met een fijne bezem minitieus schoon gemaakt. Terwijl wij onze koffie drinken wordt onze kamer verder gereed gemaakt. De gastvrouw geeft ons een plattegrondje van het dorp en laat ons zien waar we vanavond gaan eten. Gereserveerd is er al dus daar hoeven we ons al geen zorgen meer om te maken.

We rijden het dorp in. Langs de dorpstraat vinden we minstens vijf banken en zes verschillende suppermarkten, twee kerken en aan het eind van de straat nog een kantoortje van de plaatselijke VVV. Hier halen we nog wat folders en laten ons door het meisje achter de balie een aantal routes beschrijven die ons de komende dagen door de omgeving moeten leiden.

We doen wat boodschappen in de grootste supermarkt en met een grote plastic zak met boodschappen, hoofdzakelijk gevuld kleine dingetjes die we in Nederland niet kunnen krijgen, zoeken we een plaatsje op het buitenterras van Nandy's restaurant en eten we een lekkere tonijnsalade terwijl we de hartelijke sfeer van dit dorp op ons laten inwerken.

We gaan weer terug naar onze Lodge en halen onze pusselboekjes en laptop te voorschijn. We hebben hier een internet verbinding en dus de mogelijkheid om onze ervaringen de wereld in te sturen. De eerste verslagen op internet worden hartelijk ontvangen en een aantal leuke reakties komen in de mailbox van Spirits of Africa terecht. We dineren vanavond in  Emil's Place. Dit is geen verkeerde keuze. Het hele restaurant is behangen met (te) grote foto's van (waarschijnlijk) Emil en zijn beroemde gasten. Overal waar je kijkt wordt je aangelachen door Emil. Dit heeft gelukkig geen invloed op de kwaliteit van eten want die is prima.

We genieten de gezellige avond en laten ons de mossels, slakken, rumpsteak en cordon blue goed smaken. Ook de Merlot past er prima bij. Het bevalt ons zo goed dat we meteen voor morgenavond reserveren, hetgeen geen probleem blijkt te zijn.

Lunch: Tonijnsalade, witte huiswijn
Diner: Slakken met een knoflook-kaas saus, mosselen met kaas overbakken, cordonblue met champignonsaus, een rumpsteak (300g) met pepersaus die uiteindelijk veel te groot blijkt te zijn, sweet potato's die onverichterzake weer terug gaan en een flesje Looverdal Merlot.

Clanwilliam, 16 september,
Buiten wachten het Cedergebergte op ons bezoek.
Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter