spiritsofafrica foto04

Dag 12 – Het dal der reuzen (deel 2)

Iets zuidelijker en minsens net zo mooi als gisteren ligt onze volgende route. Vanuit Clanwilliam rijden we eerst 25 kilometer over ne N7 naar het zuiden. Dan gaat het over de Nieuwoudtpass richting Algeria. Deze tocht gaat in zijn geheel door het Cederbergen Wilderness Reserve. Geheel vrij van enige vorm van tourisme moeten we hier onze eigen route vinden. We hebben welliswaar een kaart met daarop een aantal bezienswaardigheden, maar het is aan ons om te bepalen welke coordinaten in de realiteit overeenkomen met de plaatsen op de kaart. Dit blijkt in de praktijk best wel moeilijk. Moderne toeristen zoals wij zijn, zijn gewend aan bordjes aan de kant van de weg met de juiste afstand totaan de curiositeit of misschien zelfs een tom-tom dame die ons vertelt of we links of rechts af hadden moeten slaan. Hier is echter niets van dit alles met als gevolg dat we in ieder geval dicht bij alle plaatsen geweest zijn die we graag hadden willen zien.

Het is hier prachtig en ook hier is achter iedere bocht wel een foto te maken. De eerste foto is er een met herinnering. Als ik me omdraai om ook de andere kant van de berg te fotograferen springt mijn filter spontaan van mijn lens en verdeelt zich in twee mooie helften als hij bijna op de grond een scherpe steen raakt. Dan maar het polarisatiefilter proberen vandaag. De luchten worden dus iets blauwer!

We rijden verder over de uitkijkpass naar Dwarsrivier. Dit is het einde voor vandaag. In Dwarsrivier liggen midden tussen de rotsen, grote uitgestrekte velden waar wijn aangebouwd wordt. Indrukwekkend om de grillige patronen van de bergen ingelijst te zien door de regelmatige lijnen van deze wijn velden.

We parkeren onze auto aan de kant van de weg en lopen een paar honderd meter tussen de rotsen door een helling op. Tussen de Protea's en grote stenen eten we ons lunchpakketje dat bestaat uit gebraden kip, jus d'orange en een appel. Dan rijden we weer langzaam terug naar onze lodge.

Terug in onze lodge genieten we nog even na en maken een flesje rode wijn open en laten dit vergezeld gaan van een aantal toasjes met gerookte mosselen.
Dineren doen we vandaag voor de laatste keer bij Emil.

Lunch: Gebraden kip, Jus d'orange, appel
Diner: Slakken met kaas en witte wijn, gebakken champignons, mosselen en een vegetarische schotel. Van Loveren - Merlot – 2009

Clanwilliam, 18 september,
Buiten waait de wind en blijven de rotsen wiebelen.
Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter