spiritsofafrica foto04

Dag 14 – Weerzien met de Karoo.

Vandaag verlaten we dit gezellig onderkomen en rijden we naar Inverdoorn. Inverdoorn ligt aan het begin van de Karroo. Een uitgestrekt wijds landschap met veel struiken en stenen en aangevuld met heel veel leegte.

We nemen afscheid van de lodge en de hele beestenboel, de papegaaien en de honden. De Jack Russel heeft zijn plek gekregen. Er staat een grote bak voer voor hem klaar en hij kan zijn geluk niet op, hij mag blijven.

Als we naar het zuiden rijden over de N7 worden we achtervolgd door grote grijze en zwarte wolken. De zon doet zijn best om een gaatje te vinden.  Het landchap is heel afwisselend. Links en rechts bergen met daar tussen grote uitgestrekte velden. We rijden tussen de bergen door en slingeren langzaam maar zeker de Karoo tegemoet. Het landschap wisselt. Zelfs de bergen veranderen van geel en ruw naar donker blauw en hoog. Bij iedere bergketen blijven er wat wolken achter en als we de laatste bergen achter ons laten en de wijde vlakte op rijden hebben we een stralend blauwe lucht met hier en daar nog een plukje wit. De laatse 12 kilometer rammelen we via een brede rode gravelroad naar de ingang van onze lodge.

We worden begroet door een engels sprekende francaise die ons via onze kamer meteen begeleidt naar de lunch. In een sfeervolle ambiance wordt een evenzo sfeervolle lunch gepresenteerd. In buffetvorm staan er diverse lekkernijen voor ons klaar.

Onze kamer is comfortabel en netjes ingericht. We laden onze spullen uit en maken ons klaar voor de eerste game drive. Hier heeft men het continue over een safari, hetgeen o.i. toch wel enigszins overtrokken is. Dit gebied is maar 7000 ha en heeft een beperkte wildstand. De leeuwen en cheetah's komen uit andere gebieden en worden hier beschermd gehouden. Eigenlijk betekent dit, dat ze dagelijks gevoerd worden en gewend zijn aan mensen.

We rijden met z'n vieren onder leiding van onze gids Werner, door het eenzame landschap. We bezoeken de leeuwen, buffels, zebra's en neushoorns. Ook de cheetah's zien we vanmiddag nog. Het weer is niet echt Afrikaans. Er staat een stevige wind en de temperatuur daalt zodat we op de terugweg toch nog gebruikmaken van de aanwezige dekens om ons zelf een beetje warm te houden.

Diner, alweer, in de grote ruimte waar we ook gelunched hebben. Vooraf een wijntje en een praatje. Na een uur wordt het langzaam tijd voor een hapje eten, hetgeen weer in buffetvorm geserveerd wordt.

Inverdoorn, 20 September.
Buiten waait de wind de Karoo weer schoon.
Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter