spiritsofafrica foto04

Dag 16 – Spiegelende wolken.

De dag begint prettig. We zien de zon opkomen en er is zelfs een streepje blauwe lucht. Van de bergen om ons heen zien we alleen een donkere streep aan de voet. De rest is geheel bedekt met een laaghangend wolkenkleed. Hier en daar valt er een gaatje en laten de bergen een beetje van hun hellingen zien. Gekleed in poncho en deken, ditmaal alleen tegen de kou, rijden we de bergen tegemoet.

Langzaam maar zeker worden de wolken opgetild en de bergen uitgekleed. Stilstaand bij een klein meertje, waar een tweekoppige nijlpaarden familie woont, leggen we de spiegelingen van de wolken en de bergtoppen vast met onze camera's. Het panorama hier is prachtig. En als de zon door de wolken heen komt worden ook de kleuren op de vlakte wakker. De heldergroene planten staan in fel kontrast met de bruine aarde, donkerbruine rotsen en de diepblauwe bergen op de achtergrond. De dieren die ons vandaag begroeten hebben allemaal goede zin. De springbokjes, de giraffen familie en de elanden laten hun beste kleuren zien. Ook de zebra's hebben hun grijze kleuren van gisteren vervangen door zwart en helder wit.

Na het ontbijt nemen we afscheid van onze amerikaanse safari partners en relaxen we tot aan de volgende maaltijd.

De middagdrive wordt een verplicht nummer. Onze gids Lisa, heeft er blijkbaar niet zoveel zin in. Met hoge snelheid wordt de safari weggereden. Eerst gaan we naar de leeuwen. Er wordt voordat we het leeuwendomein betreden eerst een heel betoog gehouden over hoe de leeuwen hier terecht zijn gekomen. Vervolgens nog een verhaal hoe stoutmoedig onze gids gehandeld heeft met een auto vol met panikerende gasten. Leeuwen zien we vanmiddag echter niet. Die vonden waarschijnlijk de verhalen een beetje overdreven.

Als we de leeuwen verlaten en de oryxen voorbijrazen en de springbokken bijna omver rijden gaan we op zoek naar het aardvarken dat normaal gesproken alleen 's nachts actief is maar hier overdag zijn maaltijd schijnt te verzamelen. We zien echter net zoveel aardvarkens als leeuwen. Geen! Uiteindelijk rijden we nog naar de cheetah's en zien hoe deze voor de gek gehouden worden en achter een bos stro aanrennen die mechanisch voor hun uitgetrokken wordt. Met dezelfde snelheid als we begonnen zijn eindigen we ook. De dame die op ons staat te wachten met warme handdoekjes moet een stapje op zij springen als onze landrover iets te laat remt en tien centimeter voor de omheining tot stilstand komt.

Het diner is weer voortreffelijk. Zoals we hier al gewend zijn beginnen we met een soepje. Vandaag is het Butternut. De soep wordt gevolgd door een bakje met garnalen in een lichte knoflookmarinade. Het hoofdgerecht betstaat uit een aantal BBQ gerechten. Gegrilde kotelet, kippepoten, vergezeld met gebakken aardappelen welke volgens de kok lichtelijk met knoflook bestrooid zijn. Licht en lichtelijk heeft in het Afrikaans waarschijnlijk een andere betekenis dan in het Nederlands.

Inverdoorn, 23 september.
Buiten komen de oryxen en de springbokken langzaam bij van de schrik.
Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter