spiritsofafrica foto04

Dag 17 – Internetvriendin en Karootuin

Dag 17 – Internetvriendin en Karootuin.

De ochtend etappe wordt ditmaal niet begeleid door Lisa. Deze gamedrive is een stuk relaxter en ook de springbokken kunnen dit waarderen. Waar we gisteren voorbij raasden wordt nu even gestopt en tekst en uitleg gegeven. Vandaag zien we wel leeuwen.

Na de drive en het ontbijt dat vandaag voor het eerst sinds ons verblijf buiten geserveerd wordt verlaten we Inverdoorn en laten ook de laatste stukjes gravelroad achter ons. We rijden naar Worcester waar we onze internetvriendin, Marix en haar zoon Willem zullen ontmoeten. Langzaam rijden we het ruwe gebergte uit en bewonderen het steeds weer wisselend landschap dat we onderweg tegenkomen. Na anderhalf uur bereiken we Worcester waar de zon schijnt maar waar een stevige wind blaast.

We worden hartelijk ontvangen en zijn allemaal zeer verheugd onze digitale vrienden en vriendinnen eens in levende lijve te zien en te horen. Als we ons drankje op hebben gaan we naar de Karootuin die tegenover het huis van Marix ligt en waar een grote verzameling mooie en specifieke karoo bloemen hun dag doorbloeien. Het zijn voornamelijk succulenten dier hier staan te prijken. Er staan zelfs een paar kleine kokerbomen. Deze vetplant is altijd wel een plaatje waard. In het kleine restauantje, de Kokerboom genaamd, lunchen we gezellig met zijn vieren. Na de lunch maken we nog een korte wandeling die nogal lang duurt omdat er zoveel te vertellen is. Om vier uur verlaten we uiteindelijk Worcester en rijden we naar Franschhoek. Ieder kilometer die we dichter bij Franscchoek komen wordt het weer weer slechter. Als we uiteindelijk aankomen heeft het wolkendek de bergen inmiddels weer voor de helft opgeslokt, regent het en blaast er een stevige wind.

De lodge, of eigenlijk wijngoed, waar we overnachten is super! Een fantastisch complex midden tussen de wijnstokken is ons onderkomen voor de komende vijf nachten. (Jozef, prima keuze!) Hier houden we het wel uit. Omdat we vanavond niet in het dorp willen eten maken we gebruik van het restaurant op het wijngoed. Het eten is niet verkeerd en de Klein Geluk Merlot is een wijn waar je aan kan wennen.

Franschhoek 23 september.
Buiten waait de wind tussen de wijnstokken en zakken de wolken tot op de grond.
Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter